'Ik speel in drie verschillende bands'


<p>Pascal Mulder is naast ondernemer ook fervent muzikant. Hij hoopt straks weer lekker op het podium te staan.&nbsp;</p>

Pascal Mulder is naast ondernemer ook fervent muzikant. Hij hoopt straks weer lekker op het podium te staan. 

(Foto: Bas Bakema)

'Ik speel in drie verschillende bands'

  Nieuwsflits

Lobith - Pascal Mulder (49) nam in 2011, samen met zijn vrouw Dunja, Grenswinkel De Hut aan de Eltenseweg in Lobith van zijn ouders over. Sinds maart 2019 heeft hij, achter de winkel, een tweede vestiging geopend namelijk de IJshut. Naast ondernemer is hij tevens een fervent muzikant. “Het is voor mij een uitlaatklep.”

door Nan Hoesté 

Pascal werd als jongste van de vier zonen geboren in Tolkamer, waar zijn ouders een café-restaurant annex hotel runden. “Mijn moeder werd het in de loop der jaren allemaal teveel en stelde op een gegeven moment een duidelijk ultimatum aan mijn vader: ‘De kinderen en ik eruit of het café-restaurant!’ Uiteindelijk kwamen ze terecht in de grenswinkel in Lobith. Dat ik uiteindelijk de zaak zou overnemen lag helemaal niet in de lijn der verwachtingen.”

Huis-aan-huisbladen

Pascal besloot namelijk, op aanraden van een broer, de opleiding journalistiek in Utrecht te volgen en werkte vervolgens voor de huis-aan-huisbladen en later voor het Gelders Dagblad. “Dit werk heb ik altijd met veel plezier en liefde gedaan. Ik was echter toe aan een nieuwe uitdaging en besloot ik uren bij de krant in te leveren om in 2008 een opleiding aan de pabo te volgen.” ” 

“Muziek is voor mij een uitlaatklep”
“Dat betekende in mijn geval één avond naar school en twee dagen stage lopen. Deze opleiding heb ik afgerond, maar echter nooit voor de klas gestaan. Mijn vader werd namelijk ernstig ziek en op dat moment koos ik ervoor taken in de winkel van hem over te nemen en ben ik er langzaam ingerold. Soms lopen die dingen zo.”

Bluesorgel

De liefde voor muziek is Pascal met de paplepel ingegoten. In huize Mulder werd namelijk heel veel naar muziek geluisterd en als het even kon uit volle borst meegezongen. Verwonderlijk is het dan ook niet dat de zonen Mulder allemaal op een of andere manier in de muziek zitten. “Ik speel in drie verschillende bands. Waar ik de ene keer op mijn bluesorgel (mondharmonica. red.) speel, zit ik de andere keer achter het drumstel of neem ik de zang voor mijn rekening. Tijdens carnavalstijd treed ik met mijn broers met Drie Keer Niks al jaren op tijdens de pronkzittingen in Elten. Ben ik, samen met broer Wim, verbonden aan de rock/pop/partyband Dauerbrenner en met broer Paul speel ik in het bluestrio Remmi Demmi.

Door corona liggen de optredens momenteel stil. Daar heeft Pascal een creatieve oplossing op bedacht. “Ik heb afgelopen jaar een YouTube-kanaal Live from De Hut opgezet en vrienden en collega’s, zoals Lara Leaves en Josie Jo, uitgenodigd een nummer met mij ten gehore te brengen. Zolang er geen optredens kunnen plaatsvinden ga ik hier dit jaar zeker mee door. Muziek is voor mij een uitlaatklep. Samen muziek maken en een feestje bouwen en als het weer kan lekker op het podium staan.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Meest gelezen