Zevenaarse Ricky doet mee aan Temptation Island


<p>Ricky Lukassen uit Zevenaar doet mee aan het nieuwe seizoen van Temptation Island - Love or Leave. De eerste twee afleveringen zijn donderdag 26 november te zien op Videoland. (foto: tomcornelissen.nl)&nbsp;</p>

Ricky Lukassen uit Zevenaar doet mee aan het nieuwe seizoen van Temptation Island - Love or Leave. De eerste twee afleveringen zijn donderdag 26 november te zien op Videoland. (foto: tomcornelissen.nl) 

Zevenaarse Ricky doet mee aan Temptation Island

  Nieuwsflits

Ricky Lukassen uit Zevenaar was tot voor kort geen fan van het tv-programma Temptation Island. Had je hem vorig jaar gezegd dat hij één van de deelnemers zou zijn van het nieuwe seizoen, dan had hij je vast voor gek verklaard. Toch is de Zevenaarder vanaf morgen te zien in het nieuwe seizoen van Temptation Island - Love or Leave. “Het blijft wel gek om jezelf op beeld te zien en te horen.”

door Danny van der Kracht

ZEVENAAR - Begin dit jaar was er nog geen vuiltje aan de lucht in het leven van Ricky Lukassen (33). De Zevenaarder had een leuke baan en is professioneel wakeboarder. Dat laatste doet hij zo goed, dat hij nog steeds regerend Nederlands kampioen is. Toen brak echter de coronapandemie uit en raakte hij zijn baan kwijt en ook het wakeboarden kwam op een lager pitje te staan. Al bleef hij wel trainen, toch had hij ineens meer vrije tijd en daar wilde hij graag watmeedoen. Terwijl Ricky nog aan het nadenken was wat hij kon gaan doen, werd hij benaderd door een scout van het RTL-programma Temptation Island. Of hij misschien mee wilde doen aan het nieuwe seizoen van het programma was de vraag. Ricky: “Ik had weleens een aflevering van Temptation Island op televisie gezien, maar ik vond het redelijk ordinair. Het doel van de vrijgezelle deelnemers - de verleiders - was om de stelletjes zo snel mogelijk uit elkaar te drijven. Daar wilde ik niet aan meedoen. Toen werd mij verteld dat het programma er dit jaar anders uit zou zien. Het zou nu gaan lijken op de Amerikaanse versie van Temptation Island. Ik ben daarna de Amerikaanse versie op Videoland gaan kijken en die vond ik zo goed. Ik heb in één keer het hele seizoen gekeken en toen was ik wel enthousiast! Hier wilde ik zelfs graag aan meedoen. Verleiders bestaan in het nieuwe seizoen niet meer. Dat zijn nu vrijgezellen op zoek naar een vaste relatie. De stellen bepalen nu zelf of er een single is die ze beter willen leren kennen.”

Puntje van de laars

De opnames zouden mei dit jaar in Thailand zijn, maar ook toen gooide het coronavirus roet in het eten. “Helaas gingen de opnames in mei niet door. Ik had graag naar Thailand gewild. Uiteindelijk is het programma in september in Zuid-Italië opgenomen. We zaten helemaal in het onderste puntje van de laars van Italië. Niet op een eiland, maar op het vaste land. Als er corona uit zou breken en er bijvoorbeeld geen vluchten meer naar Nederland zouden gaan, dan konden we nog altijd met de auto terug. Overigens was de omgeving daar ook schitterend dat ik het gevoel had dat ik op een eiland zat.” Ricky vond het programma één groot avontuur. Hij deed natuurlijk mee om de ware liefde te vinden, maar hij had de opnames ook voor geen goud willen missen. “Het was allemaal heel professioneel en veiligheid stond voorop. Vooraf hebben alle deelnemers een soa- en coronatest gekregen. Eenmaal in Italië aangekomen werd iedereen om de drie dagen gecontroleerd op corona. Ik vond het ook bijzonder om door een professionele filmploeg gevolgd te worden. Ik kan me ook nog goed herinneren dat we met z’n allen bij elkaar stonden en er een drone over kwam vliegen om het openingsshot te maken. Dat voelde ook bijzonder.”

Hele goede vrienden

Ricky heeft inmiddels de eerste twee afleveringen van het programma gezien en hij is onder de indruk van het eindresultaat. “Het programma is zo vet gemaakt. Het openingsshot is ook zo gaaf. Alleen al vanwege de mooie beelden is het programma het bekijken waard. Daarnaast wordt het natuurlijk ook heel spannend hoe de stelletjes op de vrijgezellen gaan reageren. Er doen vier koppels mee die gescheiden zijn tijdens de opnames. De vier vrouwen zitten met twaalf vrijgezelle mannen in een villa en de mannen wonen samen met twaalf vrijgezelle vrouwen. Of ik uiteindelijk de ware liefde heb gevonden? Ik mag helemaal niets verklappen. Nou ja, één ding kan ik wel verklappen. Ik heb aan het programma in ieder geval hele goede vrienden overgehouden! Je bouwt toch een band op met de andere vrijgezelle mannen en hoe leuk is het dan om daarna vrienden te blijven? Ik ben trouwens de oudste single die meedoet aan het programma en ook de enige die uit Gelderland komt. Er doet nog een jongen mee uit Zwolle, maar voor de rest komen de meeste singles uit de Randstad.”

Avontuur

Grote vraag is natuurlijk: waarom heeft de Zevenaarse hunk aan het programma meegedaan? Hij heeft toch geen tv-programma nodig om de ware liefde te vinden? “Ik ben inmiddels twee jaar vrijgezel en ik kom aan aandacht niet tekort. Ik heb die ene echter nog niet ontmoet. Toen dit programma dus op mijn pad kwam heb ik ja gezegd en echt maar met één doel: de ware liefde vinden. Daarnaast hou ik ook van reizen, uitdagingen en avontuur.” Lachend voegt Ricky eraan toe: “Een avontuur is het geworden!”

YouTube

Naast de camera van Temptation Island staat Ricky sinds kort ook voor zijn eigen camera. Hij is namelijk een eigen kanaal op YouTube begonnen. “Dat is eigenlijk nog vreemder dan gevolgd worden door een tv-camera. Ik voel mij best wel raar als ik zelf met een camera rondloop en ertegen praat. Momenteel staat mijn derde vlog op YouTube en ik nodig iedereen uit om mij te gaan volgen. Ik ben natuurlijk nog maar een beginneling als vlogger, maar ik vind het leuk om een inkijkje in mijn leven te geven. Sommige mensen zeggen dat de filmpjes langer moeten en zo. Dat gaat vast goedkomen. Mensen die mijn vlogs willen bekijken kunnen op YouTube als zoekopdracht ‘Ricky Lukassen’ invullen. Dan zie je mijn eigen kanaal als eerste staan en kun je je abonneren. Mij volgen op Instagram zou ik ook leuk vinden. Dat kan via: @rickylukassen. Natuurlijk hoop ik ook dat iedereen mij massaal gaat volgen in Temptation Island!”

Temptation Island - Love or Leave is vanaf donderdag 26 november exclusief te zien op Videoland. Goed nieuws voor de fans, want er worden meteen twee afleveringen op Videoland geplaatst. Daarna verschijnt er iedere donderdag een nieuwe aflevering. Het programma bestaat uit dertien reguliere afleveringen en een aflevering om te kijken hoe het met de deelnemers na de opnames is gegaan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden