<p>Yvonne Kaats-de Swart met haar twee pronkstukken die vaak voor een glimlach op haar snoet zorgen. (foto: Bas Bakema)</p>

Yvonne Kaats-de Swart met haar twee pronkstukken die vaak voor een glimlach op haar snoet zorgen. (foto: Bas Bakema)

()

'Glimlachmomentje koesteren en delen'

  Nieuwsflits

Bij Yvonne Kaats-de Swart, PR & Marketingmedewerkster bij Kunstwerk!, is het glas altijd halfvol. Dat wil ze graag met iedereen delen. Hiervoor wordt veelvuldig sociale media gebruikt. Haar glimlachopmijnsnoetmomentjes worden dan ook graag gelezen. Ze nodigt mensen uit om mee te doen.

door Nan Hoesté

ZEVENAAR - “Hierdoor hoop ik een sneeuwbaleffect teweeg te brengen, zodat de lezers hun eigen glimlachmomentje ontdekken en koesteren. Ik vind dat er veel gemekkerd en geroepen wordt op sociale media. Daar word ik heel verdrietig van. Zo ben ik niet en zo wil ik niet zijn. Ik wil dan ook een tegenbeweging op gang brengen door boodschappen te plaatsen waar ik blij van word en die mensen een twinkeling in de ogen bezorgen.”

Yvonne beleeft natuurlijk haar verdrietige momenten in het leven. Bijvoorbeeld het overlijden van haar partner Martien circa drie jaar geleden, die ze tijdens zijn ziekbed liefdevol verzorgde. Deze verdrietige, maar soms ook waardevolle momenten plaatste ze op sociale media en zelfs de Gelderlander besteedde een hele pagina aan haar verhaal. “Van Martien heb ik geleerd anders in de wereld te staan. Wanneer er bijvoorbeeld ruis in mijn leven is, kijk ik altijd het eerst naar mezelf voordat ik de schuld bij een ander neerleg. Ik wil kneedbaar blijven en stel me vaak de vraag wat ik aan mezelf kan veranderen, zodat ik een integer mens blijf. Na zijn overlijden heb ik mezelf al snel herpakt. Natuurlijk mis ik hem nog steeds en ben ik soms verdrietig, maar ik ben hem ontzettend dankbaar dat ik op dit moment ook de mooie dingen in het leven kan zien. Uit alles wat je overkomt, kun je leren en omzetten naar iets positiefs. Neem nu bijvoorbeeld deze vervelende coronatijd. Daar zie ik ook mooie dingen uit voortkomen.”

Zelfreflectie en rust zijn heel belangrijk voor Yvonne. Daarom vind ze het heerlijk toeven in haar Zevenaarse appartementje, dat ze liefkozend haar veilige, warme deken noemt en waarin ze zich helemaal kan uitleven in één van haar hobby’s: stylen. Waarbij haar voorkeur uitgaat naar spulletjes met een geschiedenis, vooral uit Engeland. Zoals een Chesterfield-bank, stoel en bijzettafel. Paspoppen met uniformen van de Horse Guards, glazen stolpen met brandende kaarsen, een groot schilderij van de voormalige koning van Engeland, Hendrik VI, die streng op haar neerkijkt en altijd in gezelschap van hond Gijs en poes Poppy. Het stylen blijft niet alleen beperkt tot de woonkamer. Met gevoel voor smaak heeft ze alle vertrekken knus ingericht, tot aan het kleinste kamertje en het ketelhok toe. “Ik struin wat af op Marktplaats en kringloopwinkels. Ik koop veel dingen, maar geef ook heel veel weg.” Hierna rest ons nog één conclusie: wat is die Yvonne een leuk en sterk mens. Dat geeft ons een glimlachoponzesnoetmomentje.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden