Dorpshuis gaat winterkost verkopen


<p>Berna (links), Brigitte en Rene staan klaar in de keuken van Dorpshuis De Meent om onder meer erwtensoep te bereiden. (foto: Ab Hendriks</p>

Berna (links), Brigitte en Rene staan klaar in de keuken van Dorpshuis De Meent om onder meer erwtensoep te bereiden. (foto: Ab Hendriks

Dorpshuis gaat winterkost verkopen

  Nieuwsflits

Het is door corona muisstil in Dorpshuis De Meent in Angerlo. In normale tijden weten de bewoners elkaar in het dorpshuis te vinden. De Meent draagt bij aan de sociale cohesie doordat verenigingen hier samenkomen, vergaderingen beleggen en natuurlijk carnaval en bruiloften vieren. In de corona-tijd zijn er geen gezellige bijeenkomsten of bewoners die even binnenlopen om een kop koffie te drinken. Niets van dat alles.

door Ab Hendriks

ANGERLO - De Stichting Dorpshuis Angerlo komt met een leuk initiatief. Toon Derksen, voorzitter van de stichting: “Wij zouden bij wijze van spreken ons publiek figuurlijk willen omarmen. Dat kan niet, want er mogen geen activiteiten plaatsvinden. Ons keukenteam, bestaande uit Rene Meulenbeek, Brigitte en Berna, kwam met een uitstekend idee. Ze gaan koken voor de dorpsbewoners!”

“Wij zetten de volgende maaltijden met jus op het menu. Erwtensoep met worst, of boerenkool, of zuurkool met een halve rookworst of verse worst. Dit alles wordt gemaakt in de keuken van Dorpshuis De Meent”, vertelt Rene enthousiast. “Een liter erwtensoep kost (500 gram) € 5,95. De stampotten boerenkool en zuurkool worden bereid per persoon. De prijzen variëren zodat de bestellingen afgemeten kunnen worden.”

Bestellen kan via het mailadres: rene.meulenbeek@demeent-angerlo.nl of telefonisch via 0653448033. Bestellingen kunnen worden opgehaald op vrijdag 4 december 2020 tussen 15.00 uur en 16.30 of wat later nadat alle bestellingen opgehaald zijn. De uitgifte gaat via de coronaregels. Bij uitzondering wordt de bestelling thuis gebracht. “We kunnen alles makkelijk aan. Iedereen weet dat wij in De Meent in een professionele keuken werken met een natte ruimte en een grote vriesruimte”, weet Rene Meulenbeek.

Tegen de kerstdagen gaat het keukenteam rundvlees- en zalmsalades maken. De salades kunnen via het bovengenoemd mailadres en via het telefoonnummer nu al besteld worden.

Voorzitter Toon Derksen vindt het verschil tussen de coronatijd én buiten deze periode in De Meent erg schrijnend. “Bij de bingo zijn hier normaliter ruim honderd mensen aanwezig. Ook tijdens de Oranjefeesten is het hier erg druk. Een groot aantal verenigingen huurt ruimte in De Meent, waar onder de bridgeclub en ‘Vrouwen van Nu’. De grote zaal is op maandag tot en met donderdagavond volop bezet. Dat zegt genoeg! Helaas gooit het Coronavirus ook roet in het eten bij het honderdjarig bestaan van Muziekvereniging Nieuw Leven. Ze hebben alle jubileum-activiteiten inmiddels doorgeschoven naar 2021.”

Het bestuur van de stichting beschikt over acht tot twaalf personen die hand- en spandiensten in De Meent verrichten, onder meer iedere werkdag tafels en stoelen klaar te zetten. Zo werkt dat in een dorp als Angerlo. Veel vrijwilligers zetten zich in. Ik ben trots op Dorpshuis De Meent”, weet Derksen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden