<p>Sarah Bol laat een bijenhotel zien waarmee NME actie voert. Lucien van Rijswijk toont het bord met handtekeningen van schooldirecteuren die NME willen laten voortbestaan. (foto: Ab Hendriks)</p>

Sarah Bol laat een bijenhotel zien waarmee NME actie voert. Lucien van Rijswijk toont het bord met handtekeningen van schooldirecteuren die NME willen laten voortbestaan. (foto: Ab Hendriks)

Bijenhotels voor burgemeester

  Nieuwsflits

Een aantal basisscholen voert een bijzondere actie om aandacht te vragen voorde mogelijke gemeentelijke bezuinigingen op de Natuur- en Milieu- Educatie (NME).

door Ab Hendriks

ZEVENAAR - In de patio van het gemeentehuis liggen tientallen bijenhotels, die aan de achterkant versierd zijn met tekeningen van leerlingen waarop kreten staan zoals ‘Ik hoop dat NME Liemers blijft’. Aan de voorkant zitten gaten waarin de wilde bij haar eitjes legt. Op tafel liggen actietekeningen en in een plant in de patio worden papierenkikkers opgehangen. Op tafels staan dozen vol met handtekeningen en op een actiebord hadden directeuren van Liemerse basisscholen hun handtekening gezet. Zij willen ook dat NME Liemers blijft. NME Liemers heeft namelijk een breed aanbod van activiteiten op het gebied van natuur, duurzaamheid en dieren waarmee leerlingen hun voordeel mee doen. Sarah Bol, leerkracht van basisschool De Tragellijn in Lobith overhandigt namens de basisscholen in de Liemers de bijenhotels aan burgemeester Lucien van Riswijk. “Onze leerlingen zien graag dat de bijenhotels in de gemeente Zevenaar worden opgehangen en dat de raadsleden hiervan kennis nemen”, vertelt Sarah Bol aan burgemeester Van Riswijk. Binnenkort zal de gemeenteraad het oordeel vellen over NME Liemers. Van Riswijk is van mening dat de raad niet afwijzend tegenover NME staat, dat bleek eerder tijdens een raadscommissievergadering.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden