<p>Niemand minder dan Sinterklaas gaat deze maand bingoballetjes trekken en iedereen maakt kans op mooie prijzen. (foto: PR)&nbsp;</p>

Niemand minder dan Sinterklaas gaat deze maand bingoballetjes trekken en iedereen maakt kans op mooie prijzen. (foto: PR) 

Sinterklaas houdt een online bingo

  Nieuwsflits

van de redactie

Rond deze tijd gaan we ons druk maken om Sinterklaas en Kerstmis. Maar terwijl bij Groenrijk en Intratuin de kerstartikelen alweer in de winkel staan, is het bij veel Sinterklaascomités rustig. Veel organisaties hebben besloten de intocht van de goedheiligman niet door te laten gaan. Gelukkig hoeven we het in de Liemers niet zonder de Sinterklaas te doen. De goedheiligman gaat namelijk bingoën!

LIEMERS - De Sinterclub Duiven faciliteert normaliter in de weken voor 5 december, en op die dag zelf, tientallen Sinterklaas-huisbezoeken. Daarnaast werken Bas Mannee en Edwin van Kempen, de mannen achter de Sinterclub, ieder jaar mee aan de Party Piet Pablo-theatershows. Tijdens de shows en de huisbezoeken wordt een soort spel gespeeld, waarin kinderen en andere aanwezigen worden meegenomen. Bas: “Iedereen moet er een goed gevoel van krijgen en plezier aan beleven. Dat lukt ook altijd.” Voor de komende weken en maanden echter is de agenda zo goed als leeg. Wat doen we?, vroegen Bas en Edwin zich af. “Als je in deze tijd iets wilt doen, kom je al gauw uit bij online. Daarnaast is bingo populair. Die twee dingen hebben we gecombineerd in de online Sinterklaas-bingo’s. Het wordt een professioneel opgezette spelshow met veel interactie. Denk aan meerdere camera’s en professionele verlichting. We zijn ook heel ver in de onderhandeling met een bekende presentator en er komt een zangeres. Naast uiteraard de enige echte Sinterklaas. De show wordt ook gewoon grappig.” Deelnemers kunnen vooraf via de site kaarten kopen à € 10,00 per kaart. Met iedere kaart kan zeven ronden worden meegespeeld. Als je bingo hebt kun je dat melden en winnaars kunnen online in de show worden gehaald. Aan de prijzenpot wordt nog gewerkt, maar de Sinterclub garandeert dat die ‘rijkelijk gevuld’ zal zijn. Bij aankoop van een bingokaart, door een bedrijf uit de Liemers, gaat er een gratis bingokaart naar een goed doel. De Liemerse Uitdaging selecteert deze goede doelen. Deze goede doelen zetten zich in voor kwetsbare kinderen door armoede of ziekte in de regio Liemers.

Aan de Sinterklaas-bingo’s op 21 en 22 november kan een onbeperkt aantal mensen meedoen. Edwin van Kempen hoopt op zo’n duizend deelnemers per keer en mikt op deelnemers uit de hele de Liemers. “Het is natuurlijk wel zo dat je van overal op de wereld mee kan doen als je bingokaarten hebt gekocht. Meekijken kan sowieso, dat kost niks.” Voor alle informatie en het kopen van bingokaarten: sinterklaasbingoshow.nl.

Meedoen of meekijken?

‘we hopen op zo’n duizend deelnemers per keer’

van de redactie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden