<p>Van links naar rechts: Victor Steeman, Tristan Lentink en Jeroen Hilster. (foto: Henk Teerink)</p>

Van links naar rechts: Victor Steeman, Tristan Lentink en Jeroen Hilster. (foto: Henk Teerink)

Victor Steeman pakt Nederlandse titel

  Nieuwsflits

van de redactie

Lentink Sports Racing heeft in het debuutseizoen als raceteam een prachtige 1-2 behaald in het ONK Supercup 600 kampioenschap motorracen. Victor Steeman uit Lathum werd Nederlands kampioen nadat hij tijdens de OW Cup races op het TT Circuit Assen een derde en eerste plaats behaalde. Zijn teamgenoot Jeroen Hilster werd vice-kampioen.

LATHUM - Afgelopen zaterdag tijdens de finaleronde van de OW Cup begon Steeman als leider van het klassement. Dit alles ondanks dat het team een race had moeten missen met verplichtingen voor het Duitse IDM kampioenschap. Het circuit was aan het opdrogen bij de start van de eerste race, echter was het wel te vroeg voor slicks. Steeman en Hilster hadden een goede start en doken als als eerste en tweede de eerste bocht in. Hilster nam in de eerste ronde de leiding over en begon langzaam van Steeman weg te rijden. Steeman nam echter geen onnodige risico’s, ook omdat zijn directe concurrent Glenn van Straalen ten val was gekomen. In deze lastige omstandigheden werd Steeman derde achter zijn teamgenoot Hister die eerste werd. Voor de laatste race van het seizoen was het duidelijk dat de titel naar een van de rijders van Lentink Sports Racing zou gaan. Steeman had een voorsprong van zeventien punten en pakte in race twee meteen de leiding zodat het kampioenschap op geen moment in gevaar kwam. Teamgenoot Hilster eindigde op een grote achterstand als 2e. Hij mag zich vice-kampioen noemen en een prachtige 1-2 voor het Lentink Sports Racing in het Nederlands kampioenschap.

Victor Steeman liet na afloop weten: “ik ben erg blij met deze Nederlandse titel. Ik wil het team enorm bedanken dit seizoen. De eerste race heb ik geen onnodige risico’s genomen. de tweede race was eigenlijk best een goede race en heb ik een goed tempo gereden. Blij om met een overwinning het jaar af te sluiten. Ik ben ook erg blij voor mijn teamgenoot Jeroen die tweede is geworden in het eindklassement.”

Door het coronavirus konden toeschouwers niet op de tribunes aanwezig zijn. De spanning op de baan was thuis ook goed te volgen. Via een speciaal kanaal op YouTube kon iedereen meegenieten van de zenuwslopende wedstrijden en de ontknoping van de kampioenschappen. Er hingen maar liefst negen camera’s rond de baan om alle races perfect in beeld te brengen. Via het YouTube-kanaal OW Cup TV kunnen alle races terug worden gekeken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden