<p>Jet Gerrits uit Pannerden komt met haar eerste eigen single met de titel Is er dan toch een ander. (foto: Peter Kroezen)</p>

Jet Gerrits uit Pannerden komt met haar eerste eigen single met de titel Is er dan toch een ander. (foto: Peter Kroezen)

Jet Gerrits is de nieuwe koningin van het levenslied

  Nieuwsflits

van de redactie

De Zangeres zonder Naam was jarenlang de koningin van het levenslied. Na haar overlijden ging die titel over naar zangeres Marianne Weber die het levenslied opnieuw op de kaart zette. Marianne Weber heeft ook al een tijdje geen nieuwe muziek uitgebracht en het kan zomaar zijn dat de nieuwe koningin van het levenslied inmiddels is opgestaan. Haar naam is Jet Gerrits en ze komt uit Pannerden! “Ik hoop dat mijn single op veel zenders gedraaid zal worden!”

PANNERDEN - Jet Gerrits uit Pannerden zong al vanaf jongs af aan, maar vaak alleen met haar opa. Zij werd regelmatig gevraagd om te komen zingen op feesten en partijen. Het duurde echter tot begin dit jaar dat Jet, ook moeder van drie zonen, de stap durfde te nemen om echt zangeres te worden en liedjes uit te gaan brengen. “Mijn man is voor zichzelf begonnen om het gezin te kunnen onderhouden, zodat ik mij volledig op de kinderen en zang kan concentreren. Ik help hem wel nog wel met de administratie.’

Begin dit jaar bracht Jet het lied uit, een cover van het lied van zangeres Sieneke. Kort daarna werd ze benaderd door Patrick Weemaes, een gepensioneerde tekstschrijver uit België. “Hij had het lied geschreven en gecomponeerd met zijn kompaan Johny Neirinck. Hij vond mijn stem passen bij dit nummer. In het begin was ik sceptisch, maar samen met mijn man heb ik de tekst doorgelezen en de demo beluisterd. Wij zagen gelijk iets in dit nummer ook omdat het lied autobiografisch is en een goede meezinger kan worden. Wij hadden al een afspraak staan bij de producer Roy Otters en hadden dit nummer aan hem laten horen. Er werd meteen een passende muziekband bijgemaakt en het lied is daarna opgenomen. Om het plaatje compleet te maken moest hier een passende clip bij, hiervoor hebben we er voor gekozen om het verhaal uit te beelden door goede vrienden van ons. Ik moet zeggen dat het eindresultaat er mag zijn. Ik hoop dan ook dat het op veel zenders gedraaid zal worden!”

\

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden