<p>De RE19 van Albellio op het station in Arnhem. Naast Arnhem stopt de RE19 vooralsnog alleen in Zevenaar als Nederlandse stops. (foto: Danny van der Kracht)</p>

De RE19 van Albellio op het station in Arnhem. Naast Arnhem stopt de RE19 vooralsnog alleen in Zevenaar als Nederlandse stops. (foto: Danny van der Kracht)

Geen extra stops voor RE19

  Nieuwsflits

van de redactie

Sinds 6 april 2017 rijdt de RE19 van vervoersbedrijf Albellio ieder uur tussen Arnhem en de Duitse grens en v.v. De lijn loopt goed. De trein maakt een stop op station Zevenaar. Een grote wens is dat er OV-chippalen komen op de stations Elten en Emmerich en extra stops op Duiven en Westervoort.

ZEVENAAR - Jan van der Meer, gedeputeerde openbaar vervoer: “Grensoverschrijdend openbaar vervoer vergroot voor veel mensen de kans op werk en studie. De wens voor de OV-chippaal op een Duits station kwam van een inwoner uit Netterden bijvoorbeeld, die wens bleek breder te leven. Dus die hebben we opgepakt.” Het mogelijk maken van de OV-chipalen op de stations Elten en Emmerich vordert wel, maar langzamer dan gehoopt. Nu wordt er gewerkt aan een afspraken over de vergoeding voor de inkomsten die Albellio misloopt als mensen de Nederlandse OV-chipkaart gebruiken en de controle op de OV-chipkaart.

Extra stops

ProRail heeft een analyse gemaakt naar de stops op Duiven en Westervoort. Hieruit kwam dat er te beperkte ruimte is op het spoor. Daarnaast is de tijd ook zeer krap tussen de regionale trein van Breng en Arriva en de RE19. De enige optie is nog een aanpassing van de treintijden in Duitsland. Het lijkt er dus op dat deze regionale wens niet op korte termijn te realiseren is.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden