<p>Arnold Gerrist fietste een zestig kilometer lange route door de Liemers Hij zit links op de fiets, naast fietsmaatje Ben. (foto: Ab Hendriks)</p><p><br></p>

Arnold Gerrist fietste een zestig kilometer lange route door de Liemers Hij zit links op de fiets, naast fietsmaatje Ben. (foto: Ab Hendriks)


'De fietstocht ging helemaal goed'

  Nieuwsflits

Op het plein voor verpleeghuis Liemerije speelt Drumfanfare St. Martinus uit de buurtschap Greffelkamp vrolijke muziek. Belangstellenden verzamelen zich en wachten tot wat komen gaat. De bewoners van Liemerije schuiven de vitrage van hun raam opzij om alles goed te kunnen zien. “Hij heeft het gehaald”, roept iemand plotseling. Arnold Gerrist, die de ziekte van Parkinson heeft, is erin geslaagd om met zijn fietsmaat Ben Wildekamp samen in een versierde tweezitsfiets zestig kilometer door de Liemers te fietsen.

door Ab Hendriks

ZEVENAAR - Activiteitenbegeleidster Petra Wout hangt Arnold namens haar collega’s en vrijwilligers een medaille om én hij krijgt een grote bos bloemen. Arnold kijkt verbaasd om zich heen. Handen worden geschud en fotografen proberen de beste kiekjes te maken. “De fietstocht ging helemaal goed”, roept Arnold. Zijn vrouw Wilma heeft ook meegefietst. Ze is apetrots op haar Arnold.

Arnold liet enige tijd geleden aan Petra Wout weten, dat hij een keer naar de top van Alpe d’Huez wilde fietsen, maar dan op een tweezitsfiets. “Dit bleek gezien zijn gezondheidstoestand écht een brug te ver. We zijn toen terechtgekomen bij BikevoorParkinson, een evenement waarbij mensen die lijden aan Parkinson, jaarlijks de Cauberg bij Valkenburg op de fiets bedwingen. Om zijn conditie op peil te houden heeft Arnold hiervoor wekenlang getraind, zowel binnen op een speciale hometrainer en ook buiten op een tweezitsfiets. Wegens corona is de uitdaging bij Valkenburg op het laatste moment niet doorgegaan. Dat was voor ons allemaal een enorme teleurstelling, zeker voor Arnold!”

“De activiteitenbegeleiders en vrijwilligers zochten naar alternatieven. Vrijwilliger Jan Meesters stelde daarom een een mooie toeristische fietsroute door de Liemers samen, onder meer over de Kwartiersedijk bij Babberich en vervolgens in de richting van Peekse bij Beek. Daarna een rondje gefietst rond de molen van Zeddam en dan via de 82 meter hoge Elterberg over ‘t Gelders Eiland terug naar Zevenaar.”

Inmiddels is € 1870,00 opgehaald. “Dit hadden wij niet gedacht, we gingen uit van € 500,00. Is dus meer dan drie keer zoveel. Zo helpen alle sponsors mee om Parkinson te voorkomen of te genezen”, aldus Petra. “Ik wil op deze manier alle mensen die een bijdrage hebben gestort hartelijk danken! Ook voor het enthousiasme onderweg en hier bij Liemerije!” Met allerlei sponsoracties in Nederland financiert de Stichting ParkinsonFonds belangrijk onderzoek van medici en wetenschappers. Inmiddels kon de stichting ParkinsonFonds al ruim € 21 miljoen investeren in wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Parkinson.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden