Tijdens de eerste editie van het Prentenboekenfestival wordt onder andere voorgelezen uit het boek Moppereend. (foto: PR)
Tijdens de eerste editie van het Prentenboekenfestival wordt onder andere voorgelezen uit het boek Moppereend. (foto: PR)

Eerste Prentenboekenfestival voor kinderen en baby's

  Cultuur

"Nog één verhaaltje alsjeblieft!" Ouders weten dat het vaak niet bij één verhaaltje voor het slapengaan blijft. Om ouders te stimuleren nog vaker voor te lezen en het plezier van voorlezen te laten zien is er in HAL12 een Prentenboekenfestival.

ZEVENAAR - Ter gelegenheid van de Nationale Voorleesdagen én om de inwoners van de Liemers te laten ervaren hoe leuk voorlezen is, houdt Kunstwerk! de Bibliotheek op dinsdag 28 januari van 14.00 tot 17.00 uur het allereerste Prentenboekenfestival voor kinderen tussen de 0 en 6 jaar. Het wordt een festival vol boek- en speelplezier, voorlezen en zelfs lezen in boeken met aangevulde realiteit (AR) waardoor het verhaal echt tot leven komt. Kinderen kunnen genieten van hun favoriete prentenboeken in prentenboekenhoeken, speciale voorleeskamers bezoeken waar het boek Moppereend wordt voorgelezen of een bezoek brengen aan Lab 12 waar lezen gecombineerd wordt met de nieuwste digitale ontwikkelingen. Als afsluiter wordt er koffie, thee of ranja geschonken. Het Prentenboekenfestival is op dinsdagmiddag 28 januari van 14.00 tot 17.00 uur in Kunstwerk! de Bibliotheek, HAL12, aan de Kerkstraat 27 in Zevenaar. Gratis parkeren kan op het terrein achter HAL12 (ingang Babberichseweg). Toegang is gratis.

Meer berichten