Dianne Liesker, Ellen Dikker en Hanneke Drenth duiken in de wereld van pubers tijdens de voorstelling Tis Hier Geen Hotel. (foto: Govert de Roos)
Dianne Liesker, Ellen Dikker en Hanneke Drenth duiken in de wereld van pubers tijdens de voorstelling Tis Hier Geen Hotel. (foto: Govert de Roos)

Humorvolle show over lastige pubers

  Cultuur

Pubers, ze kunnen je tot waanzin drijven maar het zijn ook jonge mensen met een passie die een identiteit ontwikkelen. In de voorstelling Tis Hier Geen Hotel komen alle facetten van pubers aan de orde.

ZEVENAAR - Theatermakers Hanneke Drenth, Dianne Liesker en Ellen Dikker staan het komend seizoen op de planken met de voorstelling Tis Hier Geen Hotel. "De voorstelling is gebaseerd op de website tishiergeenhotel.nl, maar wij hebben verder de vrije hand gekregen. Dat is natuurlijk erg leuk", zegt Hanneke Drenth. "De afgelopen jaren, sinds ik vijf jaar geleden stopte met Dames Voor Na Vieren, speelde ik vooral rollen in musicals en toneelstukken, maar ik ben natuurlijk ook theatermaker en geniet erg om weer zelf iets te maken." In dit proces vullen de dames elkaar goed aan. "We hebben ieder een eigen discipline. De een is stand-upper, de ander schrijft en schrijft grappige scènes en ik schrijf zelf vooral veel liedjes en ook scènes. We hebben regisseur Jeroen Woe die alles monteert." Terwijl haar collega's Dianne en Ellen zelf pubers over de vloer hebben, zijn de kinderen van Hanneke van 6 en 8 jaar nog niet aan de puberleeftijd toe. "Gek genoeg kon ik me zelfs toen ze nog heel klein waren op verheugen dat ze puber zouden zijn. Als ze als jonge mensjes op zoek gaan naar hun eigen identiteit en je gesprekken kunt voeren over hun passies." Voor het schrijven heeft Hanneke ook geput uit herinneringen uit haar eigen puberteit. "We hebben op een gegeven moment afgesproken om onze dagboeken erbij te halen. Daar was ik eerst niet zo enthousiast over want dat was toch mijn eigen leventje. Het bleek toch waardevol te zijn", zegt ze. Volgens Hanneke is er op zich niet veel verschil tussen de pubers van toen en nu. "Natuurlijk de pubers van nu hebben te maken met social media, telefoons en bijvoorbeeld magister waardoor ouders hun schoolresultaten op de voet kunnen volgen, maar ook vroeger waren pubers bezig met een weg vinden in sociale contacten en het ontwikkelen van een eigen identiteit. Dat gaat gepaard met dezelfde struggles."

De voorstelling Tis Hier Geen Hotel is op zaterdag 14 maart te zien in Het Musiater in Zevenaar. De voorstelling is geïnspireerd op de website van Saskia Smith en Martine de Vente. De voorstelling begint om 20.15 uur, kaarten kosten € 24,50. Voor informatie en kaarten zie de onderstaande website.

liemerskunstwerk.nl

Meer berichten