Het Dick van Altena Quintet komt met een speciale kersteditie van de voorstelling Arm om je schouder naar Het Musiater. (foto: Studio 01)
Het Dick van Altena Quintet komt met een speciale kersteditie van de voorstelling Arm om je schouder naar Het Musiater. (foto: Studio 01)

Dick van Altena Quintet speelt kerstvoorstelling

  Cultuur

van de redactie

Het schouwburgpodium is allang geen onbekend terrein meer voor Dick van Altena. Met de showreeks Back to the country toert hij al een decennium lang door Nederland en België. Daarnaast gaat hij nu met zijn eigen muziekproductie Arm om je schouder de theaters in. De titel van de voorstelling is ontleend aan Dicks' compositie Die arm om mijn schouder die inmiddels de status van evergreen heeft verworven.

ZEVENAAR - Van 1977 tot eind 2005 was Dick van Altena (62) hét gezicht en hét geluid van de Major Dundee Band. Tevens staat zijn naam als componist/tekstdichter onder talloze liedjes van onder andere Henk Wijngaard, Armand, Toni Willé, Saskia & Serge en vele, vele anderen. Hij was ook één van de hoofdpersonen in de RTL-reeks Derksen on the road en vierde hij zijn veertigjarig muziekjubileum in 2017 met uitverkochte concerten en een tv-documentaire. Bovendien werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Quintet

Het Dick van Altena Quintet bestaat, naast Dick zelf, uit leden van de Tilburgse formatie Savannah. In een semi-akoestische setting krijgt het publiek een muzikale arm om de schouder met liedjes van Van Altena's bejubelde album Novemberwind en zijn meest recente CD Late Lente. Natuurlijk komen ook titels voorbij uit het indrukwekkende country- en streektaaloeuvre van deze allround singer-songwriter die door voetbaljournalist, muziekkenner én Dick van Altena-fan Johan Derksen als geniaal wordt omschreven.

Kersteditie

De decembermaand vraagt om extra sfeer én aandacht. Vandaar dat het Dick van Altena Quintet een speciale kersteditie van hun programma presenteert wanneer er vaak iets meer behoefte is aan een arm om de schouder. Zij geven dit concert op zondag 8 december om 14.30 uur in Het Musiater aan de Bommersheufsestraat 62 in Zevenaar. Kaarten zijn verkrijgbaar via onderstaande website.

liemerskunstwerk.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden