materieschilderij
materieschilderij (Foto: Ali Kleinhuis)

Kunstenaarscollectief Art-Xpressief exposeert in de Galluskerk in Angerlo

  Cultuur

In de Galluskerk, Dorpsstraat 31 in Angerlo exposeert Expo-Angerlo werken van het kunstenaarscollectief Art-Xpressief.

De expositie is te zien van 1 september t/m 29 september 2019, elke zondag van 13.00 tot 16.00 uur. Ook op zaterdag 14 september kunt u de expositie tijdens de monumentenroute Angerlo bezoeken. De toegang is gratis.

Art-Xpressief is een kunstcollectief met als doel om samen te exposeren. Door de verscheidenheid aan disciplines in deze groep zijn hun exposities altijd verrassend en dynamisch. Op deze expositie zal een grote diversiteit aan stijlen en technieken te zien zijn.

In de geometrisch abstracte kunst en mixed media van Karla Kassenaar staat experimenteren centraal. Elk doek, elk object is het voorlopig eindresultaat van een ontdekkingsreis naar de mogelijkheden en onmogelijkheden van de gebruikte materialen. Zij werkt met natuurlijke schildersmaterialen maar, om het platte vlak te ontstijgen, ook met nieuwe grond- en bouwstoffen. Deze, en vele andere materialen, zijn de bouwstenen voor haar sculpturale schilderijen.

Teun Renes was in de jaren ’50 lid van de Liga Nieuw Beelden. Deze Liga zorgde voor een explosie van vrijheid in de kunst. Teun is een veelzijdig kunstenaar die in de loop der jaren
met veel materialen heeft geëxperimenteerd. Zijn laatste speelse en kleurrijke serie perspex objecten inspireerden hem tot het maken van een serie geometrisch abstracte acrylschilderijen. Ondanks zijn respectabele leeftijd is Teun Renes nog altijd actief als kunstenaar.

In de abstracte materieschilderijen van Ali Kleinhuis worden diverse materialen en lagen acryl verwerkt, waardoor er veel textuur en diepte in het werk ontstaat. De kleuren in de kosmos en de kleuren en texturen die ontstaan tijdens de processen van erosie, corrosie en oxidatie zijn haar grootste inspiratiebron.

De plastieken en sculpturen van Trudy Dales zijn gemaakt van een combinatie van o.a. kneedepoxy, polyvinyl, acryl, Acrylic one, beton. De kale hoofdjes zijn een ode aan een overleden vriendin die Trudy haar materialen naliet zodat zij kon experimenteren. Haar figuurtjes gaan een eigen dialoog aan met het silhouet van de mens. Ze komen voort uit de essentie van de mens in zijn vormentaal.

Papierkunst van Claudia Eikendal. Telkens terugkomend in haar werk zijn beweging en het zoeken naar de grenzen en mogelijkheden van vorm en materiaal. Werken met papierpulp heeft haar voorkeur. De mogelijkheden tot verwerking daarvan zijn eindeloos en de grenzen nog lang niet allemaal ontdekt.

Ook Mieke Veerkamp is papierkunstenaar en de natuur vormt voor haar een grote inspiratiebron. De kern van haar werk zijn scheursels van papier. Dat is ook terug te vinden in haar collages en objecten. Mieke zoekt naar oplossingen om met papier diepte, ruimtelijkheid of structuur te krijgen en brengt tegenstellingen op een verrassende manier bij elkaar.

Door de ruime ervaring van dit collectief en de lange samenwerking ontstaat er tijdens het inrichten toch altijd weer een afgewogen en inspirerende tentoonstelling, waarin alle werken mooi tot hun recht komen.

Meer berichten