De Isseltaler Musikanten uit Rheden geven aankomend weekend een nieuwjaarsconcert in De Meent in Angerlo. (foto: Paul Schouten)
De Isseltaler Musikanten uit Rheden geven aankomend weekend een nieuwjaarsconcert in De Meent in Angerlo. (foto: Paul Schouten) (Foto: Paul Schouten )

Stemmig nieuwjaarsconcert in Angerlo

  Cultuur

van de redactie

In januari 2019 gaan de Isseltaler Musikanten op twee plaatsen in de regio hun traditionele Nieuwjaarsconcerten met Egerländerblaasmuziek geven. Samen met hun dirigent Cyrille van Poucke staan de muzikanten borg voor een stemmig Nieuwjaarsfeest.

ANGERLO - De Isseltaler Musikanten willen met hun tournee zoveel mogelijk blaasmuziekliefhebbers in de regio de gelegenheid geven om een sfeervol en gezellig blaasmuziekconcert mee te maken. Het eerste nieuwjaarsconcert wordt gegeven in Angerlo; daar concerteren de muzikanten op zondag 6 januari 2019 om 11.30 uur in Dorpshuis de Meent, Prinses Margrietlaan 3a. De zaal gaat open om 10.30 uur.

Kaarten reserveren

De toegangskaarten à € 8,50 voor dit concert zijn (voor aanvang) aan de zaal verkrijgbaar maar kunnen ook gereserveerd worden via: 026-3820245/ info@isseltalermusikanten.nl of via de agenda op de website isseltalermusikanten.nl. Ook zijn kaarten via de e-Ticketshop van het orkest te bestellen, zodat de bezoekers de kaarten direct thuis veilig kunnen betalen en kunnen printen.

Nieuwe trachtenhemden

De heren van het orkest hebben recentelijk nieuwe uniforme trachtenhemden aangemeten gekregen, welke gekocht konden worden dankzij een bijdrage van Univé Stad en Land. Tijdens het concert worden de door de verzekeraar gesponsorde trachtenhemden officieel overhandigd.

De Isseltaler Musikanten hebben hun standplaats in Rheden en is uitgegroeid tot een toonaangevende kapel die gespecialiseerd is in de Böhmische Egerländermuziek. Door telkens weer gerenommeerde dirigenten aan te trekken heeft het orkest deze groei doorgemaakt en is het orkest na meer dan veertig jaar nog springlevend. Er is gebleken dat er een behoorlijke groep liefhebbers van mooie stemmige blaasmuziek is, die de weg naar de optredens van de Isseltaler Musikanten weet te vinden. Met gemiddeld twaalf optredens per jaar zijn de muzikanten op het podium te vinden. Niet alleen in Nederland, maar ook bijvoorbeeld in Hamminkeln (Duitsland) bij feesten van de destilleerderij van de befaamde Isseltaler Kruidenlikeur en in Tramin (Zuid-Tirol) zijn de Isseltaler Musikanten graag geziene muzikale gasten.

isseltalermusikanten.nl

Meer berichten