Logo zevenaarpost.nl


Expo Duivens Schildercollectief in Liemerije

  Cultuur

ZEVENAAR - Het Duivens Schildercollectief houdt een expositie in Liemerije.

Barbara Koornneef, Cynthia van Ginneke en Edu Gijsbertse exposeren tot 10 november hun werken in Liemerije. Samen schilderen ze al ruim 5 jaar in een atelier van de Kunst Kring Duiven. De scholing van het schilderen is – bij een ieder – zeer verschillend en vormt de basis voor hun kunstwerken.

In januari dit jaar heeft voor de 1e keer een expositie plaatsgevonden in het kerkje van Persingen. De grote diversiteit aan onderwerpen en technieken van de schilderijen werd zeer gewaardeerd door de bezoekers. De inspiratiebron van Cynthia is de natuur en haar schilderijen zijn hierop gebaseerd met een fascinatie voor water in verschillende verschijningsvormen. De voorkeur van Barbara ligt in het schilderen van alledaagse mensen en objecten in een ongebruikelijke setting, kortom schilderijen met een twist. Het toepassen van diverse technieken is de kracht in de schilderijen van Edu. Er zijn land-, zee-, en stadsgezichten maar ook abstract en figuratief werk.

De drie kunstenaars schilderen met acrylverf op bij voorkeur grote doeken. Details worden hierdoor vaak uitvergroot en geven een boeiend schouwspel. De schilderijen zijn gebaseerd op een duidelijke visie. Samenwerken, passie, stimulans en het leren van elkaar zijn de begrippen die daarbij een belangrijke rol spelen.

De expositie is te zien in Liemerije, Hunneveldweg 12 in Zewvenaar en is dagelijks vrij toegankelijk van 08.00 tot 20.00 uur.

Reageer als eerste
Meer berichten