IKC de Tamboerijn uit Zevenaar viert carnaval met Prinses Vere en Prins Tijs. (foto: Tessa Groenen)
IKC de Tamboerijn uit Zevenaar viert carnaval met Prinses Vere en Prins Tijs. (foto: Tessa Groenen)

Rinkelboemels doen mee met de optocht

Cultuur

Kinderen enthousiasmeren hun eigen praalwagen te bouwen. Edwin van Onna uit Loil initieerde een aantal jaren geleden het idee bolderkarretjes in te zetten. Dit idee is een olievlek geworden en heeft ook IKC de Tamboerijn in Zevenaar bereikt. Op 22 februari aanstaande lopen leerlingen van groep 8 mee in de grote Boemelparade.

door Nan Hoesté 

ZEVENAAR - Leerlingen van de groepen 8A en 8B waren afgelopen donderdagmiddag volop bezig hun praalwagens te schilderen en te versieren, want het moet vandaag af. Onder hun handen ontstaan kleurrijke bolderkarretjes in onder andere de kleuren rood, geel en groen. “Die kleuren horen bij het vrolijke en gezellige feest dat carnaval heet en komen dan ook terug in onze wagen”, leggen Roos en Vere uit groep 8A uit. “Er komt veel muziek bij, want we zijn een muzikale school. We heten niet voor niets de Tamboerijn. En kijk ... zelfs de wielen zijn tamboerijnen. We gaan ons tijdens de carnavalsoptocht dan ook de Rinkelboemels noemen. Toen juf Wendy ons vroeg of we mee wilden doen hebben we meteen ja gezegd. Zo’n kans krijg je maar eenmaal per jaar. Zeker nu we aan het eind van het schooljaar naar het voortgezet onderwijs gaan.”

Fantasie

In de hal is groep 8B bezig de laatste hand aan de wagen te leggen. “Na schooltijd gaan we door, want de wagen moet af. “We mogen zelf weten wat we tijdens de optocht aan kleding dragen, maar dat wordt dan het liefst iets wat met carnaval te maken heeft”, legt Max uit. “We hebben eerst aan de leerlingen gevraagd wie er mee wilden doen. Twee derde van beide groepen zei meteen ja”, weet leerkracht Wendy Tijsterman. “Alles komt uit de fantasie van de kinderen zelf. Wij staan als leerkrachten aan de zijlijn en zijn als het ware hun assistenten. De GKZ (Gemeenschappelijk Zevenaars Karnaval Boemelburcht. red.) omarmde het idee en zorgde voor de bolderkarren en het materiaal. Terwijl Edwin van Onna de leerlingen hielp met het boren van gaatjes en ander technisch werk.

Lees het complete artikel in Zevenaar Post van woensdag 19 februari 2020