Het is onder andere mogelijk om fruitbomen aan te schaffen via de beplantingsactie voor het buitengebied van Angerlo en Babberich. (foto: PR
Het is onder andere mogelijk om fruitbomen aan te schaffen via de beplantingsactie voor het buitengebied van Angerlo en Babberich. (foto: PR

Beplantingsactie voor Angerlo en Babberich

van de redactie

Bewoners van het buitengebied van Angerlo en Babberich kunnen inheemse bomen en struiken aanschaffen voor op hun eigen terrein. Het gaat hierbij om beplanting die de grotere landschappelijke structuren in het buitengebied versterkt, zodat dieren, vogels en planten er hun leef- en voedselgebied van kunnen maken.

ANGERLO/BABBERICH - In 2018 is gestart met de ontwikkeling van twee klompenpaden in de gemeente Zevenaar: in Babberich en in Angerlo. In het najaar van 2020 worden deze wandelroutes geopend. Een belangrijke doelstelling van klompenpaden is om het streekeigen landschap toegankelijk en beleefbaar te maken. Om dit streekeigen landschap rondom de twee Klompenpaden een impuls te geven, is er dit jaar de mogelijkheid voor bewoners om streekeigen, inheemse bomen en struiken aan te planten op eigen terrein.

Wie kan er meedoen?

Heb jij gronden in het buitengebied van Babberich of Angerlo en wil je graag jouw eigen terrein verfraaien met inheemse bomen en struiken, meldt u zich dan aan via het aanmeldformulier op landschapsbeheergelderland.nl onder het kopje Activiteiten > Beplantingsacties. Het gaat hierbij de grotere landschappelijke structuren, bijvoorbeeld een laanbomenrij van minimaal twintig bomen of een hoogstamfruitboomgaard van minimaal vijftien stuks. Na aanmelding bekijkt de adviseur van Stichting Landschapsbeheer Gelderland jouw wensen voor beplanting en maakt samen met je een beplantingsplan. Stichting Landschapsbeheer Gelderland zorgt dit najaar voor een gezamenlijke inkoop van het plantmateriaal. Je betaalt een eigen bijdrage voor het aan te schaffen plantsoen.

Gemeente en provincie

Deze beplantingsactie wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Zevenaar en de provincie Gelderland. Bij het contact met bewoners wordt rekening gehouden met de maatregelen tegen het coronavirus.

landschapsbeheergelderland.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden