Foto: Stedencontact

Stedencontact annuleert bijeenkomsten

ZEVENAAR/WEILBURG - Het Comité voor het Stedencontact Zevenaar heeft samen met zusterstad Weilburg besloten om de uitwisselingen en bezoeken dit jaar te annuleren in verband met de coronacrisis.

Dat gold voor het werkbezoek dat burgemeester Hanisch van Weilburg en een delegatie van raadsleden en bestuurders op 3 en 4 april Zevenaar zouden bezoeken. Daarbij ging het met name om excursies in het nieuwe gemeentehuis, de Turmac Cultuurfabriek en de nieuwe gemeente Zevenaar.    

Rond Hemelvaart stond een bijeenkomst in Weilburg op het programma. Daarbij stond het tienjarig bestaan met de Italiaanse zusterstad Quattro Castella centraal. Ook die bijeenkomst, waarvoor ook een Zevenaarse delegatie was uitgenodigd, is geannuleerd. En ten slotte is de uitwisseling tussen leerlingen van het Liemers College en die van de Gagern- en Mankelschule in juni ook afgelast.

Secretaris Jan Boerboom van het stedencontact: “Wij hebben een dergelijke situatie in het meer dan vijftigjarige bestaan van onze stedenband nog niet eerder meegemaakt. Maar ook voor ons geldt dat de zorg voor de inwoners van onze gemeenten zoveel mogelijk moet worden gewaarborgd. Wij hopen dat deze coronacrisis met goed gevolg zal worden overwonnen en dat de Weilburgse en Zevenaarse inwoners elkaar daarna weer kunnen ontmoeten.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden