BuitenBlik staat voor film, (straat)theater, muziek, dans, workshops, markt, eten & drinken én gezelligheid. De organisatie laat weten dat de editie van 2020 niet doorgaat. (foto: PR)
BuitenBlik staat voor film, (straat)theater, muziek, dans, workshops, markt, eten & drinken én gezelligheid. De organisatie laat weten dat de editie van 2020 niet doorgaat. (foto: PR) (Foto: )

BuitenBlik gaat niet door, verplaatst naar 2021

van de redactie

Met pijn in het hart maar met veel vertrouwen in een herstel van onze volksgezondheid heeft het bestuur van het BuitenBlik Festival besloten om de twaalfde editie één jaar te verplaatsen naar het hemelvaartweekend van vrijdag 14 tot en met zondag 16 mei 2021.

ZEVENAAR - Een besluit om de twaalfde editie een jaar op te schuiven is tegen de achtergrond van zich in snel tempo opeenvolgende aangescherpte maatregelen ter bestrijding van het virus onvermijdelijk. De afgekondigde maatregelen gelden weliswaar tot 6 april aanstaande, maar het is voor iedereen nog de vraag of op of direct na deze datum de aangescherpte maatregelen kunnen worden opgeheven of versoepeld.

Financieel onverantwoord

Het bestuur van BuitenBlik vindt het risico te groot om een beslissing over de uitvoering van de twaalfde editie in het hemelvaartsweekend van 22 tot en met 24 mei nog langer uit te stellen. Naast het belang van de volksgezondheid is een langer uitstel van de beslissing ook in financieel opzicht onverantwoord. Met trots constateert het bestuur dat door de inzet van veel vrijwilligers er al een heel mooi innovatief en creatief programma in vergevorderd stadium is ontwikkeld. Dit mooie voorbereidende werk wordt meegenomen naar de editie van 2021.

Verwonderen

Het bestuur van BuitenBlik laat in een reactie weten: "Voor nu bedanken wij al onze vrijwilligers, sponsoren, de gemeente Zevenaar, het Cultuur- en erfgoedpact en onze vaste leveranciers voor hun bijdrage aan de twaalfde editie tot nu toe. Vanuit het bestuur zal er met zoveel mogelijk betrokkenen nog persoonlijk contact worden gezocht om vooral te bespreken op welke manier wij de onverminderd goede samenwerking kunnen continueren op weg naar mei 2021 Het thema van de twaalfde editie - Blik op Verwonderland - zal eenieder in mei 2021 gaan verwonderen."

buitenblik.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden