Ronald Egger, directeur van Solidiam en wethouder Hans Winters sloten de officiële opening door gezamenlijk op een knop te drukken, waarna er een regen van slingers en confetti te zien was. (foto: PR)
Ronald Egger, directeur van Solidiam en wethouder Hans Winters sloten de officiële opening door gezamenlijk op een knop te drukken, waarna er een regen van slingers en confetti te zien was. (foto: PR)

Officieel startsein van de bouw van Woonpark BAT

Wethouder Hans Winters gaf woensdag 4 maart, samen met enkele kopers, het officiële startsein voor de bouw van 95 woningen in de nieuwe wijk Woonpark BAT in Zevenaar. Dat gebeurde met het letterlijk slaan van enkele palen op de plek waar de eerste woningen op dit terrein verrijzen.

van de redactie

ZEVENAAR - Het project is een ontwikkeling van Solidiam uit Amsterdam en TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep uit Enschede realiseert de woningen. Quadrant Architecten uit Zevenbergen ontwierp het plan voor Woonpark BAT. Deze 95 woningen, die zijn onderverdeeld in 74 koop- en 21 vrije sector huurwoningen, behoren tot fase 1 van het totale plan. Het worden duurzame, energiezuinige en gasloze woningen. Op de daken komen zonnepanelen en de woningen krijgen individuele warmtepompen. Koopmans realiseert hier zowel rijwoningen als tweekappers en vrijstaande woningen. Er zijn nog enkele woningen te koop.

Historie

De nieuwbouw wordt gerealiseerd op het terrein waar voorheen de fabrieken van Turmac stonden. Na een overname werd de naam Turmac veranderd in British American Tobacco (BAT). Dit heeft geleid tot de naam Woonpark BAT. De panden van deze oude tabaksindustrie zijn inmiddels gesloopt en na jaren leegstand start Koopmans nu met de opbouw van dit terrein. Om de historie van dit terrein in ere te houden, hebben de straatnamen een verwijzing naar de tabaksindustrie, zoals Sluitzegel, Banderol en Hydrofoor.

Ontwikkeling fase 2

Gezamenlijk met gemeente Zevenaar werkt de ontwikkelaar inmiddels aan het vervolg van deze eerste 95 woningen, Woonpark BAT fase 2. Uitgangspunt is ook hier weer een duurzame woonwijk vorm te geven met de wens van de ontwikkelaar en de gemeente om een gedifferentieerde woonwijk te realiseren met zo'n tweehonderd woningen. Die komen op een unieke locatie, direct grenzend aan het stads- en cultuurcentrum en op loopafstand van het station.

woonparkbat.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden