Op zondag 15 maart doen meer dan duizend mensen mee aan de Halfvastenoptocht in Angerlo. (foto: Robert Biezen)
Op zondag 15 maart doen meer dan duizend mensen mee aan de Halfvastenoptocht in Angerlo. (foto: Robert Biezen)

Halfvastenweekend 2020 in Angerlo

Op zaterdagavond 14 maart aanstaande wordt in de grote feesttent door feestband Cabrio de start gemaakt van een grandioos halfvastenweekend. De start is om 19.30 uur en Cabrio gaat je meenemen in een feest om nooit meer te vergeten!

van de redactie

ANGERLO - Een veelzijdig repertoire, vijf energieke muzikanten verpakt in een wervelende show. Dan hebben we het zeker over Cabrio, de coverband die zeker past bij het evenement. Als Cabrio uitpakt, en dat gaan ze ook dit jaar weer doen, dan krijg je fantastisch podiumplaatje met, indien het toelaat, vlammen, confetti en een te gekke lichtshow. Je wordt meegezogen in het enthousiasme van de band.

Hollandse dijenkletsers

Met de combinatie van recente Top 40-nummers, Hollandse dijenkletsers, opzwepende medleys, jouw favoriete rocksong of de echte feesttenthits … Ze spelen het allemaal in rap tempo achter elkaar, met maar één doel … Het dak moet eraf! Ze spelen écht in op het publiek, ze vermaken het publiek en ze genieten zelf zichtbaar mee. Let op: er is een nieuwe aanvangstijd, namelijk 19.30 uur. De locatie is de feesttent op de hoek Dorpsstraat/Ds. De Grootstraat in Angerlo. De entree is vanaf zestien jaar. Legitimatie is verplicht. Entree is bij de tent € 16,00. Kaarten kosten in de voorverkoop € 13,00. Garderobe is tegen betaling.

Moeder aller optochten

Op zondag 15 maart gaat het dan eindelijk weer gebeuren. Alle mooie carnavalswagens, loopgroepen, duo’s, individuen, show- en dweilorkesten. Je kunt het allemaal niet bedenken of voorstellen, het komt allemaal naar Angerlo om nog één keer hun creatie te laten zien en/of te laten horen in de Moeder aller optochten! De optocht zal zondag voor de 21ste keer starten om 13.00 uur waarbij duizenden bezoekers zullen gaan genieten van deze schitterende praalwagens, kleurrijke loopgroepen begeleid door de mooie show-en
dweilorkesten.

Duizend deelnemers

Ruim duizend deelnemers zullen gaan strijden voor de hoogste eer, ingedeeld in negen categorieën en zullen beoordeeld worden door een deskundige jury op algemene indruk, originaliteit en carnavaleske uitstraling. Uiteraard zijn er in alle categorieën geldprijzen te verdienen. De prijsuitreiking zal zoals ieder jaar rond 16.30 uur zijn in de feesttent op het Wim Velsplein in Angerlo, onder de muzikale klanken van orkest Cabrio.

Grandioos weekend

De organisatie heeft er van alles aangedaan om de bezoekers een grandioos weekend te bezorgen. Het is zeker de moeite waard om deze twee dagen naar Angerlo te komen. Tevens heeft de organisatie ook gedacht aan de bezoekers die slecht ter been zijn en natuurlijk de 65-plussers, zij kunnen plaatsnemen op de tribune die speciaal voor deze doelgroep wordt geplaatst tegenover de grote kerk.

Groot aantal bezoekers

De organisatie laat verder weten: "Dit jaar verwachten wij, net als voorgaande jaren, een groot aantal bezoekers. Daarom worden belangstellenden en liefhebbers uit de omgeving/regio verzocht per fiets of te voet te komen om parkeerproblemen en opstoppingen te voorkomen. Daarnaast wordt een ieder verzocht tijdig aanwezig te zijn om een goede start en doorstroming van
het spektakel mogelijk te maken.

Meer informatie?

Voor meer informatie en/of aanmeldingen voor de Halfvastenoptocht van zondag 15 maart, bezoek dan de onderstaande website. De feesttent is geopend vanaf 14.00 uur. De locatie is het Wim Velsplein (Dorpsstraat/Ds. De Grootstraat). De entree voor de Halfvastenoptocht is € 2,50 per persoon (inclusief programmaboekje). Kinderen die op de basisschool zitten hebben gratis toegang tot de Halfvastenoptocht.

halfvasten-angerlo.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden