Zelfonderzoek van de borsten komt ook aan de orde tijdens de thema-avond rondom borsten in het Braamhuis. (foto: PR)
Zelfonderzoek van de borsten komt ook aan de orde tijdens de thema-avond rondom borsten in het Braamhuis. (foto: PR)

Gewoon een avond over borsten in het Braamhuis

Heb jij weleens pijnlijke of gevoelige borsten? Maak jij je weleens zorgen over de gezondheid van je borsten? Hoe zorg jij eigenlijk voor je borsten? Op woensdag 18 maart houdt het Braamhuis in Zevenaar een thema-avond over borsten.

ZEVENAAR - Praten over borsten is in onze cultuur niet zo ingebakken, laat staan praten over onze eigen borsten. We lijken ons er wel voor te schamen. Pas als er sprake is van angst, pijn of verdriet, óf wanneer we zelf of in onze directe omgeving te maken krijgen met ziekten of aandoeningen, dán beginnen we er over te praten. Het borstkankercijfer gaat in Nederland niet naar beneden, ondanks vele onderzoeken en het bevolkingsonderzoek. De cijfers liegen er niet om en boezemen veel vrouwen enorme angst in.

Veel vrouwen hebben het gevoel dat zij er aan overgeleverd zijn. Hoe zou het zijn als je in plaats van angst, liefde zou inbrengen? Als je leert hoe je voor je borst of borsten kunt zorgen? Zou je dat het gevoel van kracht geven? Dat je óók zélf een invloed kunt uitoefenen? De sprekers op deze thema-avond, Monique Wanders en Janine de Wolf, zetten zich graag in voor gezonde borsten.

Monique Wanders is natuurgeneeskundig therapeut en Medisch Thermograaf bij De Groene Zuster. Zij vertelt over thermografie is. Wat het verschil is met bijvoorbeeld een mammografie en hoe thermografie jou kan helpen bij het hoog houden van je borstgezondheid.

Janine de Wolf is natuurgeneeskundig therapeut en specialist Borstgezondheid. Zij gaat vertellen hoe je je borsten zo gezond mogelijk maakt en houdt en welke rol emoties op je borsten kunnen hebben. Er is volop ruimte voor het beantwoorden van vragen. Kortom, een interessante avond voor iedere vrouw!

De thema-avond over borsten in het Braamhuis wordt gehouden op woensdag 18 maart van 19.30 tot 21.00 uur. Het Braamhuis is gevestigd op Reisenakker 12 in Zevenaar. De toegang is gratis, maar belangstellenden worden verzocht zich van tevoren aan te melden door het aanmeldingsformulier op de website over deze avond in te vullen. Aanmelden kan ook via e-mail: activiteitenbraamhuis@gmail.com..

braamhuis.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden