De achtjarige Guus Wezendonk speelt tijdens het Muziek Café op zijn gitaar. André Bodde is initiatiefnemer van het Muziek Café. (foto: Ab Hendriks)
De achtjarige Guus Wezendonk speelt tijdens het Muziek Café op zijn gitaar. André Bodde is initiatiefnemer van het Muziek Café. (foto: Ab Hendriks) (Foto: )

Podiumdebuut voor gitarist Guus (8)

Pannerden zit vol muzikaal talent. Daarom start op zondag 15 maart om 14.00 uur in zaal De Dijk in Pannerden het eerste Muziek Café waarin amateurmuzikanten zich gaan presenteren. Het wordt een zondagmiddag met akoestische livemuziek. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar voor € 5,00 via muziekcafepannerden@gmail.com.

door Ab Hendriks

PANNERDEN - Er doen ruim dertien artiesten aan het Muziek Café mee. “Het gaat om artiesten van acht tot zeventig jaar die bijna allemaal voor het eerst op het podium zullen staan”, vertelt André Bodde. “Ik kwam op het idee toen ik een Pannerdense gitarist vroeg mij tijdens een optreden in het Sportcafé op zijn gitaar te begeleiden. Hij vond dat natuurlijk best spannend, omdat hij nooit op het podium had gestaan. Hij speelt alleen voor eigen plezier op zijn gitaar. Zo zijn er meer amateurmuzikanten in ons dorp die nooit voor het voetlicht treden.” Voor André Bodde en Hetty Kruyswijk was dit aanleiding om de amateurmuzikanten uit Pannerden bij elkaar te zetten. “We zijn daarin geslaagd! De muzikale kwaliteit is voldoende om een akoestisch concertje te houden. Alle deelnemers musiceren of zingen twee of drie nummers. Het wordt een kleinschalige en ongedwongen bijeenkomst. Sommige spelen zonder bladmuziek, ze zijn bijna allemaal autodidact. Door zelfstudie kwamen de meesten aan hun muzikale ervaring. Dat is natuurlijk erg knap. Ze willen nog steeds leren. Vooral de kinderen die meedoen staan er voor open."

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden