Medewerkers Theo Godschalk en Frans Stevens zijn druk bezig met de verhuizing van het Liemers Museum naar HAL12. (foto: PR)
Medewerkers Theo Godschalk en Frans Stevens zijn druk bezig met de verhuizing van het Liemers Museum naar HAL12. (foto: PR)

Achter de schermen bij het Liemers Museum

Kunstwerk! Liemers Museum zit midden in de verhuizing naar HAL12! Het museum aan de Kerkstraat 16 is daarom sinds oktober gesloten voor publiek. Dat betekent echter niet dat de medewerkers van het museum niks te doen hebben: integendeel!

van de redactie 

ZEVENAAR - Om de verhuizing goed voor te bereiden is er onder andere een zogeheten bouwploeg die zich bezighoudt met het overzetten van tentoonstellingsmaterialen en het mobiel maken van vitrines. Het depot van het Liemers Museum is tijdelijk gesloten voor extern gebruik. Dit houdt in dat er geen bruikleen mogelijk is van objecten aan andere musea en verenigingen. Doel is zo min mogelijk "stromen" in en uit het depot te hebben, wat in het belang is van het up-to-date houden van de standplaats van de objecten.

Van 14 tot en met 25 april vindt er een grootse opening plaats van HAL12 dé plek waar het Liemers Museum zijn intrek zal nemen. Het museum krijgt steeds meer zijn vorm. Als voorproefje op de nieuwe plek kunnen bezoekers alvast de façade bekijken. Echter, het museum is dan nog niet toegankelijk voor publiek. In het kader van 75 jaar Vrijheid is in de ruimte vóór het museum de tentoonstelling Flying Officer Mervyn Wheatley: op fotoverkenning voor Vrijheid te zien en ook het educatieproject Perplextion zal er zijn. Daarnaast wordt de documentaire Vier de Vrijheid vertoond. Kortom; de medewerkers van het Liemers Museum zijn hard aan het werk zodat er straks een prachtig museum is in HAL12 waar iedereen trots op kan zijn!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden