Pastoor Thanh Ta bekijkt met trots het eerste exemplaar van de gratis veertigdagenkalender. (foto: Parochie Sint Willibrordus)
Pastoor Thanh Ta bekijkt met trots het eerste exemplaar van de gratis veertigdagenkalender. (foto: Parochie Sint Willibrordus)

Pastoor Thanh Ta brengt veertigdagenkalender uit

van de redactie

Woensdag 26 februari begint voor christenen de veertigdagentijd, ook wel vastentijd genoemd. Deze tijd is een voorbereidingstijd op Pasen. Zo ook in de parochie Sint Willibrordus in Zevenaar. Daar besteedt men dit jaar in deze periode aandacht aan een project voor het verbeteren van de gehandicaptenzorg in Vietnam.

ZEVENAAR - Speciaal voor dit project heeft pastoor Thanh van deze parochie een speciale 52 pagina's tellende veertigdagenkalender in kleur op A5 formaat gemaakt. De kalender start op 26 februari, Aswoensdag, en loopt tot aan 12 april, Pasen. Het motto van de kalender is: Veertig dagen God zoeken en vinden. Geef de slachtoffers van Agent Orange in Vietnam een stem.

Inspiratie en informatie

Het doel van de veertigdagenkalender is tweeledig. Zij wil de lezer inspireren in de voorbereidingstijd voor Pasen. Tegelijk geeft ze achtergrondinformatie bij het project, aangevuld met wetenswaardigheden over zowel geschiedenis als cultuur van Vietnam. Hierdoor ontstaat meer begrip en kennis over het land en het doel, waardoor "onbekend maakt onbemind" verleden tijd is, aldus de pastoor. "Door een stem te geven aan stemlozen ontstaat een verbondenheid voorbij grenzen."

Gratis exemplaar

De kalender ligt de komende weken achter in de kerken van de parochie Sint Willibrordus en de parochie H. Gabriël in Didam e.o. De twee buurparochies zetten zich samen in voor dit vastenproject. Bij boekwinkel Rebers Boek en Buro in Zevenaar is de kalender ook gratis te verkrijgen, maximaal een exemplaar per huishouden. Tevens is het mogelijk vanaf 10 februari een gratis exemplaar bij het Centraal Secretariaat aan de Kerkstraat 2 in Zevenaar op te halen. Bij dit alles geldt: zolang de voorraad strekt. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld en komt geheel ten goede aan gehandicapten in Vietnam. Het totaal aan donaties wordt door de organisatie van Vastenactie met 50% aangevuld.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden