De jeugdraad van elf en de hofdames nemen met veel enthousiasme de handschoenen in ontvangst. (foto: Ab Hendriks)
De jeugdraad van elf en de hofdames nemen met veel enthousiasme de handschoenen in ontvangst. (foto: Ab Hendriks)

Film over Boemelburcht

Een professionele filmploeg volgt dit carnavalsseizoen het carnaval in Boemelburcht. De opnamen worden gemaakt in opdracht van stadsprins Eric Boschman en zijn adjudant Max Hetterscheid. Zij zijn beide lid van de Stichting Vrienden van het Carnaval in Boemelburcht. De film heet Aan de Boemel. De filmmakers zijn met de opnamen van de documentaire gestart tijdens op de opening van het carnaval in november.

door Ab Hendriks

ZEVENAAR - Er komen nog meer draaidagen, onder meer op 8 februari waarop een inkijk wordt gegeven hoe carnavalswagens voor de Boemelparade worden gemaakt. Het is de bedoeling van de filmmakers om meer het carnaval 'van binnenuit' vast te leggen. 'We zijn op zoek naar een stukje inhoud en emotie tijdens het fenomeen carnaval", vertelt adjudant Max Hetterscheid. "We laten ons inspireren door de documentaire Nao 't Zuuje uit 2018 waarin de stadsprins in Venlo de deuren opent die tot nu toe altijd gesloten bleven. Dat doen wij ook. De kijker stapt figuurlijk in onze schoenen en beleeft alles mee tijdens de Vier Dolle Dagen in Boemelburcht en ontmoet mensen die er echt toedoen in het Zevenaars carnaval."

Première

"De première van de documentaire Aan de Boemel vindt plaats in Het Musiater. Waarschijnlijk in het najaar, even voor het aanvang van het nieuwe carnavalsseizoen. De filmmakers Paul Haans en Sacha Wensveen: "Wij hopen dat de film een blijvertje wordt. Het zou mooi zijn als de carnavalist de documentaire ieder jaar even bekijkt om in de sfeer te komen!" Iedereen mag een bijzonder carnavalsmoment met zijn mobiel, videocamera of GoPro Actioncamera vastleggen. De opnamen worden, indien goed van kwaliteit, eventueel gemonteerd in de documentaire Aan de Boemel. Het materiaal sturen naar vvciboemelbrcht@gmail.com. Onder vermelding van naam/mailadres/datum/locatie/tijdstip van opname en de motivatie waarom de opname bijzonder is.

Boemelhandschoenen

De Stichting Vrienden van Carnaval in Boemelburcht hebben in de afgelopen jaren verschillende hebbedingetjes op de markt gebracht: de Boemelsjaal en het Boemelzakje. Dit jaar zijn dat rood-gele Boemelhandschoenen. De handschoenen werden onlangs aan de jeugdraadsleden, hofdames en de nar overhandigd. De handschoenen hebben geen vingertoppen. "Dat is mooi, dan kunnen we blijven appen op onze mobieltjes", zo luidde een spontane kinderreactie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden