Tijdens de allereerste editie van het Prentenboekenfestival kwam niemand minder dan Dikke Dik voorlezen! (foto: PR)
Tijdens de allereerste editie van het Prentenboekenfestival kwam niemand minder dan Dikke Dik voorlezen! (foto: PR)

Drukte van jewelste op eerste Prentenboekfestival

Met meer dan 350 kinderen van vijf basisscholen uit Zevenaar en ongeveer tachtig vaders, moeders opa's en oma's was het een drukte van jewelste op het allereerste Prentenboekfestival in de bibliotheek in HAL12.

van de redactie

ZEVENAAR - Ter gelegenheid van de Nationale Voorleesdagen én om de inwoners van de Liemers te laten ervaren hoe leuk voorlezen is, hield Kunstwerk! dit evenement voor kinderen tussen de nul en zes jaar.

Levensgrote Dikkie Dik

Het was een festival vol lees en speelplezier. Uiteraard werd er voorgelezen, maar je kon ook zelf lezen in boeken met Augmented Reality waardoor het verhaal echt tot leven komt. Kinderen konden genieten van hun favoriete prentenboeken in prentenboekenhoeken en er waren speciale voorleeskamers waar het boek Moppereend werd voorgelezen. Daarnaast kon men een bezoek brengen aan Lab 12 waar lezen gecombineerd werd met de nieuwste digitale ontwikkelingen. Met de komst van een levensgrote Dikkie Dik was het festival compleet.

Dunnetjes overgedaan

Een dag later werd het nog even dunnetjes over gedaan met honderd kinderen en begeleiders van Humankind. Er zijn die ochtend vijf kinderen lid geworden van de bibliotheek. De reacties waren lovend: "een leuke manier om kennis te maken met de nieuwe bieb, een goed georganiseerd evenement en een mooie locatie dus volgend jaar zeker weer." aldus een ouder. "Het wordt op deze manier echt een beleefbibliotheek en daar is steeds meer behoefte aan", waren de woorden van een leraar.

Vervolg

De allereerste editie van het Prentenboekfestival is mogelijk gemaakt door de gemeente Zevenaar, maar ook door de tomeloze inzet van veel vrijwilligers. Het zal volgend jaar zeker een vervolg krijgen.

Meer berichten