Adjudant Theo Wijnschenk en prins Roy regeren dit jaar tijdens carnaval over Aerdt. Hun motto is: Met disse dagen trekken wi-j de kar. (foto: Herman Vreman)
Adjudant Theo Wijnschenk en prins Roy regeren dit jaar tijdens carnaval over Aerdt. Hun motto is: Met disse dagen trekken wi-j de kar. (foto: Herman Vreman)

Roy Sloot nieuwe prins van De Vrolijke Eilanders

Roy Sloot is de nieuwe prins van de carnavalsvereniging De Vrolijke Eilanders uit Aerdt. Samen met zijn adjudant Theo Wijnschenk zal hij dit jaar voorop gaan in het feestgedruis onder het motto: Met disse dagen trekken wi-j de kar.

van de redactie

AERDT - Tijdens de pronkzittingsavonden van 24 en 25 januari, die weer bol stonden van sketch zang en dans, werd Roy gepresenteerd door de prinsenraad in een stukje wat de Aerdtse variant was van het perfecte plaatje. De pronkzittingsgroep en de dansgardes hadden een mooi en humorvol programma samengesteld.

Op de hak

De heren van de spelersgroep hebben zelfs met zijn allen gezongen, een unicum. Diverse dorpsgerelateerde zaken werden besproken in de samenspraak en Jelle Hugen nam in zijn buut ook nog een en ander op de hak. Er was ook nog een buut met een luchtje en Jeroen Derksen, alias Joep, kwam verrassend voor de dag met een sprookje.

Erelid

Kees en Nellie Blij zijn door De Vrolijke Eilanders extra in het zonnetje gezet. Kees is erelid geworden. Al 55 jaar verbonden aan de vereniging. Begonnen als nar en nu nog actief in het bestuur. Zoals voorzitter William van den Bogaard pakkend zei: "Diep respect voor jou dat je na al die jaren nog steeds open wilt staan voor veranderingen."

Prins aankleden

Nellie Blij, de vrouw van het kersverse erelid Kees, is dit weekend opgenomen in de Orde van de Vrolijke Eilanders. De reden hiervoor is omdat zij al sinds jaar en dag, meer dan dertig jaar de carnavalsprins van De Vrolijke Eilanders aankleedt. De Vrolijke Eilanders laten dan ook in een reactie weten: "Met deze mensen zijn wij als vereniging heel erg gelukkig en hopen dan ook dat zij nog wel een aantal jaar door zullen willen gaan."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden