Björn de Eerste nieuwe prins van de Clusenarren

Prins Bjorn de Eerste regeert tijdens het aanstaande carnaval over Herwen. (foto: PR)
Prins Bjorn de Eerste regeert tijdens het aanstaande carnaval over Herwen. (foto: PR)

Ruim vierhonderd bezoekers van de pronkzitting in Herwen kregen een zeer boeiende avond voorgeschoteld met voor elk wat wils. De presentatie was in handen van Edwin Buil.

van de redactie

HERWEN - De spelersgroep van de Clusenarren opende de avond met het stukje Aan de lijn. Hier werden de gedachten van het schone wasgoed aan de waslijn uitgebeeld. Daarna was het de beurt aan Fiepke (Jeroen Fierkens) met een nieuwe hilarische buut. Tussen de sketches door werd er ook gedanst door de dansmarietjes van de Clusenarren. Ook werd afscheid genomen van prins Bart de Eerste.

Orkaan Marga

Na de pauze was het de prinsengarde die aan de beurt was om de nieuwe prins te presenteren. Die als piraten terecht kwamen in Schotland door orkaan Marga. De piraten zochten naar een nieuwe kapitein. Zo kwam uit de zes prinskandidaten Bjorn Klop als nieuwe prins van de Clusenarren te voorschijn met als leus: Bok 'm d'r op!

Prima sfeer

Na de prinswisseling ging het programma verder. Er waren sketches van Tumpke uut de Carvium, duo Fris & Fruitig en, terug van weggeweest, Carla & Cobus. Carla & Cobus waren deze keer op zoek naar een huis in Herwen, maar zo als altijd liep dat anders dan gedacht. De muzikale omlijsting van de pronkzittingsavond was in handen van de Pronkband. Zij wisten met hun feestelijke repertoire een prima sfeer te creëren en zetten de zaal op z'n kop.

Meer berichten