Charlotte van Bentum (links) van Lot Lifestyle en kunstenares Edith Elshof. Op tafel ligt haar laatste creatie Reflections. (foto: Ab Hendriks)
Charlotte van Bentum (links) van Lot Lifestyle en kunstenares Edith Elshof. Op tafel ligt haar laatste creatie Reflections. (foto: Ab Hendriks)

'Cultuur draagt absoluut bij tot welzijn'

Menigeen kent de bijzondere kunstwerken in neo-popartstijl van Edith Elshof (42) uit Zevenaar. Haar doorbraak kwam in 2012 toen zij zich verder ontwikkelde in de popartstijl. Zij liet zich inspireren door Herman Brood, Corneille en Appel. (CoBra, Europese kunststijl). "Ik bewerkte internationale kranten met rollers, spuitbussen, klodders verf en kanten kledingstukken", liet Edith destijds weten. Volgens Edith kan kunst meer voor de maatschappij betekenen. "Cultuur inspireert, verbindt en draagt bij tot welzijn."

door Ab Hendriks

ZEVENAAR - De grote kunstwerken, vaak van 1.50 x 1.50 meter, deden het goed in de verkoop tijdens exposities en in kunstgaleries. Ze maakte ook een schilderij in neo-popartstijl voor Dance-4life, dat zich inzet voor bekendheid van gezondheidsrisico's bij jongeren. In RTL4-koffietijduitzending werd het kunstwerk met succes geveild.

Door de jaren heen bleef zij zoeken naar bijzondere kunstvormen en andere expositiemogelijkheden. Hoewel Edith Elshof ruime ervaringen heeft met galeries is zij in deze regio meer geïnteresseerd in pop-up galeries. "Hier zijn de exposities vaak van korte duur. Ook mensen die minder in kunst zijn geïnteresseerd stappen sneller een galerie binnen. Een pop-up galerie is namelijk laagdrempelig, dit in tegenstelling tot een officiële kunstgalerie. In een pop-up galerie kan ik bovendien goed aftasten of mijn nieuwe kunstvorm bij de belangstellenden aanslaat."

"Mijn nieuwe kunstcollectie Reflections gaat over mens zijn", vertelt Edith. Het kijken naar jezelf en alles wat ons daarin verbindt, onze angsten, patronen, talenten, verlangens en liefde. Het zijn kleine kunstwerkjes op geborsteld aluminium. De beeltenissen bestaan vooralsnog uit gezichten, veelal kleurrijk en met contrasten." De uiteindelijke kunstvorm valt volledig onder de moderne kunst die bij Edith zo populair is. "De werken zijn abstract en worden ambachtelijk gecreëerd. Op deze manier komen twee werelden samen, van kunstenaarsambacht tot het digitale tijdperk, zo ontstaat een prachtige mix van kunstwerken. De uiteindelijke creatie wordt door de drukker op het aluminium gebracht."

Edith heeft inmiddels een succesvolle tijdelijke pop-up galerie event in Zevenaar gehouden in de woonwinkel van Charlotte van Bentum, LOT Lifestyle winkel aan de Markt 29 (Wittenburgstraat). Hier toonde Edith onlangs onder meer haar nieuwste werken, de serie Reflections. En natuurlijk werken in de neo-popartstijl.

Charlotte is interieurontwerper. "Edith was een van mijn eerste klanten. Ik was gelijk onder de indruk van het werk van haar. Ik zag haar kunstuitingen in mijn winkel tussen de woonaccessoires en in mijn ontwerpstudio, wel zitten! De combinatie pop-up galerie en winkel blijkt succesvol en voor herhaling vatbaar te zijn!" Het nieuws over de aankomende exposities en workshops volgt via de media.

ByEdith.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden