Gele noppentegels die door fietsen die erop gestald zijn niet gebruikt kunnen worden door blinden/slechtzienden. (foto: An Bloemberg)
Gele noppentegels die door fietsen die erop gestald zijn niet gebruikt kunnen worden door blinden/slechtzienden. (foto: An Bloemberg)

Laatste actie voor betere toegankelijkheid in Zevenaar

Van de redactie
ZEVENAAR - Het centrum in Zevenaar is goed toegankelijk bestraat, maar door gedrag van winkeliers en fietsers toch vaak niet goed bruikbaar. Stichting Netwerk Zevenaar, belangenbehartiger voor chronisch zieken en gehandicapten, laat weten: "Voor mensen met een scootmobiel, rolstoel of rollator zijn al die reclames lastige obstakels, waar ze steeds voor moeten uitwijken. De regel is dat één meter voor de gevel spullen mogen staan. Dat is zichtbaar door een rij lichtgekleurde steentjes voor de winkels. Voor blinden en slechtzienden betekent het dat de noppentegels vaak niet te vinden zijn. Dit zijn belangrijke tegels om voelbaar de weg te kunnen vinden in de stad." Op zaterdag 1 februari wil het netwerk een wandeling maken van de Grietsestraat naar de Markt. "Dit willen we doen in groene hesjes (geel of oranje mag ook). Iedereen kan meedoen, maar maximaal tien scootmobielen en rolstoelen. We gaan niet als groep de winkels in, maar één persoon gaat naar binnen om de winkelier te spreken. Is er teveel uitgestald dan wordt hij daarop aangesproken, ziet het er goed uit dan krijgt hij een attentie." Het netwerk stopt 1 april, dus dit is de laatste kans om in actie te komen! Zaterdag 1 februari om 11.00 uur verzamelen op het Raadhuisplein bij het beeld van de Tamboers. Opgeven bij Tonnie Gever: acgevers@hetnet.nl of 0316 - 330 135. Geef aan of je met een rolstoel/scootmobiel of rollator komt

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden