De Guatemala-groep hoopt de ruim € 1.000,00 van het sponsordiner bij Eet-Lokaal te overtreffen. (foto: Jan van den Heuij)
De Guatemala-groep hoopt de ruim € 1.000,00 van het sponsordiner bij Eet-Lokaal te overtreffen. (foto: Jan van den Heuij)

Benefietdiner bij Thoen & Thans voor Guatemala

De zes leerlingen van het Liemers College die 13 februari naar Guatemala vertrekken om daar een huis te bouwen voor een dakloos gezin, houden op vrijdag 24 januari een sponsordiner bij Thoen & Thans in Oud-Zevenaar.

OUD-ZEVENAAR - Het driegangendiner zal een combinatie zijn van Hollandse en Guatemalteekse gerechten en kost exclusief drankjes € 40,00 waarvan € 12,50 naar het project gaat. Natuurlijk wordt er ook rekening gehouden met de persoonlijke wensen. Die kunnen aangegeven worden in de reserveringsmail: lcaguatemala@outlook.com. Daarnaast is het van belang te vermelden met hoeveel personen je komt en wat de wensen zijn in verband met allergieën, een dieet, vlees en vis. Op verzoek wordt er ook een vegetarische maaltijd geserveerd.

De zes leerlingen die naar Guatemala gaan zijn Cas van Herpen, Teun Roos, Jikke Derksen, Sidar Yilmas, Indy Slagmeulen en Max Nabuurs. Zij zullen er met het personeel van Thoen & Thans voor zorgen dat alles gesmeerd verloopt. Het zestal hoopt de ruim duizend euro van het sponsordiner bij Eet-Lokaal minstens te evenaren. Wie niet kan komen op het sponsordiner, maar toch een financiële bijdrage wil leveren, kan ook geld doneren op rekeningnummer NL 23 RABO 0146 1168 52 onder vermelding van Guatemala.

Inmiddels is duidelijk dat alle acties zeer succesvol zijn geweest: het collecteren tijdens de Winterfair, de oliebollenactie, het innen van statiegeld, de benefietdiners en als klap op de vuurpijl de € 4.000,00 die Wessel Haverkamp bij elkaar heeft gezwommen tijdens zijn zwemmarathon van 25 kilometer. Dat geld wordt sowieso gebruikt voor de bouw van het Wesselhuis. Er blijft nog geld over om schrijnende gevallen uit de problemen te helpen. Dat zal dan gebeuren in overleg met de stichting Constru Casa. De leerlingen en hun begeleiders Anno Koning en Jan van den Heuij kijken nu al uit naar de vertrekdatum om zo snel mogelijk aan de slag te kunnen gaan in Guatemala. De achterliggende gedachte is dat een blijvend structureel hulptraject op poten wordt gezet.

Meer berichten