Christiaan Frölich, Tessa Helmink-de Jong, Thijs Bisschops en Daan Hoesté zitten in de organisatie van het Openingsfestival. (foto: PR)
Christiaan Frölich, Tessa Helmink-de Jong, Thijs Bisschops en Daan Hoesté zitten in de organisatie van het Openingsfestival. (foto: PR)

Opening HAL12: twaalf dagen feest

Van dinsdag 14 tot en met zaterdag 25 april aanstaande wordt het Openingsfestival HAL12 gehouden. In de afgelopen periode is HAL12, de voormalige productiehal van Turmac/BAT, omgebouwd tot een podium voor samenwerking. Inwoners van Zevenaar en de Liemers kunnen hier inmiddels al terecht bij verschillende culturele- en sociaal-maatschappelijke instellingen. Daarnaast is ook de publieksbalie van de gemeente Zevenaar in het pand gevestigd.

ZEVENAAR - Nu de verbouwing en de inrichting van het pand aan de Kerkstraat 27 in Zevenaar zijn einde nadert, is het de hoogste tijd om een feestje te vieren. Gedurende twaalf dagen worden er een heleboel activiteiten en evenementen gehouden waarmee gevierd wordt dat Zevenaar er een unieke locatie bij heeft. Iedereen uit de gemeente en uit de rest van de Liemers is van harte welkom om HAL12 te bezoeken en te leren kennen.

Prominente rol

Het programma wordt de komende weken bekend gemaakt. Culturele instellingen en initiatieven, artiesten en andere creatieve geesten uit Zevenaar en de Liemers krijgen daarbij een prominente rol. Voor heel veel doelgroepen is een speciale dag gereserveerd. Zo worden alle oud-medewerkers van Turmac en BAT uitgenodigd en zullen ook de jongste kunstenaars en cultuurliefhebbers zich niet vervelen. Natuurlijk krijgt de geschiedenis van dit bijzondere stukje erfgoed een speciale plek binnen alle activiteiten.

Samenwerking

Het Openingsfestival HAL12 wordt gehouden door alle organisaties en instellingen die HAL12 bewonen. Zij heten iedereen van harte welkom en bundelen hun krachten in de invulling van het programma. Dat is precies zoals het bij een podium voor samenwerking hoort natuurlijk. SevenArt Producties verbindt alle initiatieven en draagt zorg voor de praktische zaken.

openinghal12.org

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden