De voorkant van de coldcasekalender van 2020. (foto: Politie)
De voorkant van de coldcasekalender van 2020. (foto: Politie)

Onopgeloste moord Linda Mens in coldcasekalender 2020

De coldcasekalender 2020 is verschenen en wordt verspreid in gevangenissen en reclasseringsbureau's. Het is voor het vierde jaar op rij dat de politie hoopt informatie te krijgen van (ex-)gedetineerden over cold cases. De coldcasekalender is voor andere belangstellenden online te bekijken. Dit jaar is er ook aandacht voor de onopgeloste moord op de Zevenaarse Linda Mens.

ZEVENAAR - Net als ieder jaar staan er dit jaar weer 52 cold cases in de coldcasekalender. De zaak die in week 27 nader wordt toegelicht is de onopgeloste moord op Linda Mens. Vorig jaar stond Zevenaar Post nog uitvoerig stil bij deze cold case, omdat het toen twintig jaar geleden was dat Linda Mens op 36-jarige leeftijd om het leven werd gebracht. Linda Mens woonde het grootste gedeelte van haar leven in Amsterdam. Haar leven staat daar vooral in het teken van gokken. Naar verluidt steekt Linda zich diep in de schulden. In april 1999 heeft ze blijkbaar genoeg van het ruige Amsterdamse leven en besluit om bij haar moeder in Zevenaar te gaan wonen. Een fataal besluit, want binnen enkele maanden wordt ze op gewelddadige wijze van het leven beroofd. Haar stoffelijk overschot werd op vrijdagmorgen 30 juli 1999 in de Stadsgracht tussen de struiken gevonden. Een dader is nooit opgepakt. De politie denkt dat Linda het slachtoffer is geworden van een roofmoord. De politie laat in de coldcasekalender van 2020 weten: "Linda's moeder en zussen hopen na meer dan twintig jaar antwoorden te krijgen. Wat is er die nacht met Linda gebeurd? Wie heeft haar vermoord? Heeft u meer informatie, laat het alstublieft weten."

Er is een beloning van € 15.000,00 beschikbaar voor de gouden tip die leidt tot de oplossing van deze zaak. Tips kunnen onder andere doorgegeven worden via coldcases@politie.nl en 0800 - 6070. Anoniem bellen kan ook via Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000. Er kan dan geen aanspraak worden gemaakt op de beloning.

In de coldcasekalender van 2020 staat ook een onopgeloste zaak uit 1992 die speelt in Didam/Wehl. Op 13 maart 1992 is een onbekende man onder de trein gekomen tussen Didam en Wehl. Tot op de dag van vandaag is zijn identiteit en de doodsoorzaak onbekend.

Meer over deze cold cases en de andere vijftig zaken zijn terug te vinden in de coldcasekalender 2020 die via onderstaande link is te bekijken. 

Coldcasekalender 2020

Meer berichten