Maretak en de behandeling ervan wordt besproken tijdens een thema-avond in het Braamhuis. (foto: PR)
Maretak en de behandeling ervan wordt besproken tijdens een thema-avond in het Braamhuis. (foto: PR)

Thema-avond over maretakbehandeling

ZEVENAAR - Op dinsdag 4 februari, Wereldkankerdag, houdt het Braamhuis een thema-avond over de maretakbehandeling. Wat kan maretakbehandeling voor de kankerpatiënt betekenen? Het is een vorm van aanvullende behandeling met natuurlijke middelen voor kankerpatiënten.

De maretak, officieel Viscum album genaamd, is al honderd jaar een beproefd aanvullende middel. Het werkt immuunstimulerend en tumorremmend en is in Europa het meestgebruikte natuurlijke middel voor tumorpatiënten.

Deze avond wordt kort ingaan op de eigenschappen van tumoren, op de reguliere aanpak ervan en op welke wijze viscum-therapie deze kan aanvullen. Daarna wordt geprobeerd om de bezoekers te laten begrijpen waarom maretak deze eigenschappen heeft, door allerlei kenmerken van deze bijzondere plant te laten zien. Iedereen is van harte welkom met vragen over deze behandeling en deze ziekte.

Huisarts Casper Post Uiterweer is de spreker. De thema-avond in het Braamhuis begint om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Het Braamhuis in Zevenaar is gehuisvest aan de Reisenakker 12 in Zevenaar,

Meer berichten