Vanaf zondag 2 februari houdt pastor Rob Nijhoff iedere eerste zondag van de maand een themadienst. (foto: GKv Duiven-Velp)
Vanaf zondag 2 februari houdt pastor Rob Nijhoff iedere eerste zondag van de maand een themadienst. (foto: GKv Duiven-Velp)

Themadiensten met pastor Rob Nijhoff

Hoe ga ik om met onzekerheid? Hoe waardevol is mijn leven? Dit soort vragen komen aan de orde in een nieuwe serie themadiensten in de Ontmoetingskerk in Zevenaar. De eerstvolgende dienst is op zondag 2 februari om 16.00 uur.

ZEVENAAR - De komende maanden is iedere eerste zondag van de maand weer een themadienst in Zevenaar, onder leiding van pastor Rob Nijhoff. Hij heeft thema's gekozen waarvan hij hoopt dat ze mensen raken. "Als pastor bereid ik steeds een inhoudelijk verhaal voor dat goed te volgen is. Ik wil graag dat iemand iets oppikt waar hij echt iets aan heeft, liefst iets onverwachts. Maar ik wil vooral dat een gast hoopvoller weggaat dan aan het begin." Het thema van de dienst op zondag 2 februari is Buitenlanders? Help! Hoeveel verschil moet ik voor lief nemen? Rob Nijhoff spreekt naar aanleiding van deze spannende vraag. De maanden erop zijn er thema's als: Omgaan met onzekerheid, Hebben anderen alles onder controle? (1 maart) en Doe ik ertoe? Hoe waardevol is mijn leven? (5 april).

Waardevolle bijdrage

Rob Nijhoff verwacht dat veel mensen in dit soort thema's wel iets herkennen: "In de Liemers kom ik net als overal mensen tegen die bezig zijn iets van hun leven te maken, of die nogal wat moeite te verwerken hebben gekregen. In beide gevallen kan het heel inspirerend zijn om eens te horen hoe iemand anders ergens tegen aankijkt. Bijvoorbeeld hoe je ook met jouw leven een waardevolle bijdrage kunt leveren aan het leven van anderen. Of over de positieve en negatieve kanten van medelanders of van oud worden. Ik hoop dat de opbouwers nieuwe ideeën opdoen waar ze iets mee kunnen. Iets van verdieping misschien. Verder hoop ik dat de verwerkers wat lucht krijgen, iets ontdekken dat piekerige denkcirkeltjes doorbreekt. Ik hoop dat mensen juist een rustige zondag gebruiken om zulke inspiratie op te doen: laat je gedachten eens gaan!"

110 leden

De bijeenkomsten zijn voor iedereen prima te volgen. Ze duren ongeveer een uur. Gasten kunnen meezingen of meebidden, maar er is niets verplicht. Er is geen eucharistie of avondmaal. Na afloop is er tijd om anderen te ontmoeten en na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee. De themadiensten worden gehouden door de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt van Duiven-Velp. Deze kerkgemeenschap komt gewoonlijk bijeen in de witte kapel in Duiven, maar wil ook aanwezig zijn in andere plaatsen in de regio. Vandaar dat er de eerste zondag van de maand sinds enige tijd een bijeenkomst in Zevenaar wordt gehouden. De gemeente telt zo'n 110 leden. Het gaat om mensen van allerlei leeftijden, zowel gezinnen al alleenstaanden. Rob Nijhoff laat ten slotte weten: "Het is een groep mensen die het belang ervan inziet dat Jezus Christus niet voor niets gekomen is: Jezus laat tegelijk zien hoe God is én hoe wij mensen bedoeld zijn. Leven met aandacht, ook voor anderen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden