Joop Berens (rechts) ontving afgelopen zaterdag een koninklijke onderscheiding van burgemeester Lucien van Riswijk. (foto: Peter Beekman)
Joop Berens (rechts) ontving afgelopen zaterdag een koninklijke onderscheiding van burgemeester Lucien van Riswijk. (foto: Peter Beekman)

Koninklijke onderscheiding voor Joop Berens

Joop Berens, DCS'er in hart en nieren, is op zaterdag 4 januari koninklijk onderscheiden. Burgemeester Lucien van Riswijk reikte hem tijdens de nieuwjaarsreceptie van DCS de bijbehorende versierselen uit.

ZEVENAAR - Joop Berens (71) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en kreeg de koninklijke onderscheiding onder meer voor zijn jarenlange inzet voor voetbalvereniging DCS. Hij heeft onder andere als organisator van voetbaltoernooien en als leider en trainer van diverse jeugd- en seniorenteams, veel voor DCS betekend. Nog steeds verricht Joop vrijwilligerswerk voor de vereniging en is hij vaak langs de lijn te zien als trouw supporter van DCS-teams. "Joop was een uitstekend leider tijdens de voetbalkampen en uitwisselingsprogramma's in zowel binnen- als buitenland", meldt de gemeente Zevenaar. "Hij heeft zich ook jaren ingezet als scheidsrechter en is op redelijk hoog niveau KNVB scheidsrechter geweest. Hij heeft zich als kaderlid en vrijwilliger verdienstelijk gemaakt in diverse functies, onder meer als voorzitter van het jeugdbestuur en bestuurslid van het hoofdbestuur." Daarnaast is Joop Berens nog steeds enthousiast vrijwilliger bij verzorgingshuis Pelgromhof en bij Liemerije Zevenaar.

Meer berichten