Eric Boschman is namens Paljas de Stadsprins van Boemelburcht. Het Paljaspubliek maakt in de PaljasRevu kennis met hem.  (foto: F. Dercksen)
Eric Boschman is namens Paljas de Stadsprins van Boemelburcht. Het Paljaspubliek maakt in de PaljasRevu kennis met hem. (foto: F. Dercksen)

'Goeiesmorgens en absurde humor'

De PaljasRevu 2020, 'het leukste theater van Zevenaar' wordt op vrijdag 10 en zaterdag 11 januari in zaal de Buitenmolen aan de Molenstraat op de planken gebracht. De Paljasprins, tevens Stadsprins van Boemelburcht, is inmiddels bekend. Op 9 november, tijdens de opening van het carnavalsseizoen, werden Eric Boschman (Boes) en zijn adjudant Max Hetterscheid (Poes) gepresenteerd. Zij zullen de carnavalisten in het nieuwe seizoen door Boemelburcht loodsen.

Eric en Max zullen tijdens de PaljasRevu meerdere malen op het podium verschijnen, zodat de gasten van de Revu kennis maken met dit illustere tweetal. Ook zal het duo wellicht meedoen in de kolderieke scène van de Raad van Elf over volle treinen, het moeizaam parkeren bij het station en de ijsbaan.

Regisseur Hans van de Boom is trots op de jonge generatie meiden die dansen in de groep Les Paillets. "In de afgelopen maanden hebben ze veel geoefend om een puike dans neer te zetten. Ze dansen op eigentijdse muziek van Rag'n Bone en Hailee Steinfeld." De humor blijf doorgaan in het Paljasprogramma, zoals in de bruidsreportage. "Je hoort het klikken van de camera. Er verschijnt een dronken oom. En een echtpaar dat geen trek heeft in een feestje, maar uit beleefdheid toch maar naar de bruiloft komt. De voormalige bedpartners van de bruid komen, dit tot verrassing van iedereen en zo gaat het maar door." Pascal Staring en Stefan Vos grijpen terug op de serie Jiskefet, het VPRO tv-programma (1990-2005) Debiteuren- Crediteuren ('Goeiesmorgens') waarin absurde humor wordt gebracht. Het gaat onder meer om vergunningen, bureaucratie, de outlet en een genderneutraal toilet bij Theo.

De uitreiking van de Paljasprijs is een belangrijk moment in de PaljasRevu. "We hebben de aanloop naar de Paljasprijs wat aangepast met wat humor. Hoe? Dat mag het publiek komen zien! Het moment suprême, de uitreiking, is daarentegen een serieuze gebeurtenis."

Jules Boerboom staat als buutreedner in de traditionele buutton, een plek waarop met humor over een schijnwereld wordt verteld. De buutreedner hanteert een oud recht binnen het carnaval en dat is iemand te grazen nemen. Jules geeft dit keer zijn visie op een woonwagenkamp en hoe de kampers daar leven. De show wordt door eigen artiesten op het podium gebracht en is een bonte mix van voor elk wat wils: cabaret, dans, muziek. Vooral het cabaret geldt als het feest der herkenning, want de actualiteiten in Zevenaar worden op de korrel genomen. De tekstschrijvers van Paljas weten dikwijls tot het randje te gaan en dat zorgt voor hilariteit en vermaak bij het publiek.

De toegangskaarten voor de Revu 2020 zijn sinds 2 december 2019 voor € 7,50 te koop bij café De Buitenmolen, Gemak Shop Leuven en Café Rooie Jan.

paljas.nl

Meer berichten