Alle geldautomaten, zoals deze van de ING aan de Grietstestraat in Zevenaar, worden per direct 's nachts uitgeschakeld. (foto: Danny van der Kracht)
Alle geldautomaten, zoals deze van de ING aan de Grietstestraat in Zevenaar, worden per direct 's nachts uitgeschakeld. (foto: Danny van der Kracht)

Geldautomaten in Zevenaar per direct 's nachts uitgeschakeld

ZEVENAAR - In de strijd tegen criminelen, die steeds zwaardere explosieven inzetten om geldautomaten te beroven, treffen banken, overheden en politie nieuwe maatregelen. Banken stellen met onmiddellijke ingang tijdelijk hun geldautomaten 's nachts buiten werking. Dat geldt ook voor de geldautomaten in de gemeente Zevenaar. Bovendien gaan ze automaten met een verhoogd risico voor omwonenden zoveel mogelijk naar veiliger locaties verplaatsen. Dat gebeurt met bijzondere aandacht voor een goede bereikbaarheid en beschikbaarheid van contant geld. "Plofkraken ondermijnen onze samenleving," zegt Chris Buijink, voorzitter van De Nederlandse Vereniging van Banken. "We kunnen er niet in berusten dat er elke paar dagen een explosief af gaat in ons land, niet zelden in de buurt van woningen. Ik ben daarom blij dat we vandaag met de ministers Grapperhaus en Hoekstra en alle betrokken publieke en private instellingen een front vormen tegen deze ontwrichtende vorm van criminaliteit." Alle geldautomaten worden voorlopig tussen elf uur 's avonds en zeven uur 's ochtends uitgeschakeld. De beveiligingsvoorzieningen in geldautomaten blijven onverminderd ingeschakeld. Deze maatregel gaat in vanaf maandagavond 16 december om elf uur. Eind januari vindt een eerste evaluatie plaats.

Meer berichten