Technoplaza en techniekbedrijf winnen prijs voor samenwerkingsproject

Technoplaza uit Zevenaar en techniekbedrijf Kremer uit 's-Heerenberg hebben de zogeheten Fedet Award gewonnen.

Kremer is een technische, innovatieve groep van 180 vaste medewerkers met alle disciplines in de Elektrotechniek, Industriële Automatisering, Duurzame techniek en ICT & Telecom onder één dak. Omdat zij het erg belangrijk vinden dat kinderen al op jonge leeftijd kennismaken met techniek, zijn zij een samenwerking aan gegaan met Technoplaza. Het Technoplaza is een initiatief van Lindus, het Liemers College en de Liemerse gemeenten en laat leerlingen van de groepen 7 en 8 kennis maken met techniek.

In deze samenwerking heeft Kremer een opdracht op het gebied van Internet of Things bedacht. Technoplaza gaat deze opdracht vervolgens in de praktijk begeleiden in hun leslokaal. De aanschaf van materialen en bijbehorende opdrachten worden gezamenlijk georganiseerd en gefinancierd.

In de opdracht komen diverse technische vaardigheden aan bod: solderen, monteren en programmeren. Tevens leren studenten om een wifi-verbinding op te zetten. En vervolgens kunnen zij dan met de laptop of de smartphone het bijbehorende stoplicht aan- en uitzetten.

Tijdens het Fedet event ‘vak apart, techniek op basisscholen’ werd de Fedet Instroom Award uitgereikt voor dit samenwerkingsproject. De jury van de Fedet Instroom Award waardeerde het project vooral door kinderen gedurende een heel schooljaar in hun eigen omgeving techniek te laten ervaren met echte materialen en gereedschappen: "Door de aanpak met het stoplichtmodel zien kinderen hoe internet en techniek kunnen worden gecombineerd en wat er hiermee allemaal mogelijk is."

De essentie van de Fedet Instroom Award is het bevorderen van instroom door kennis te delen en elkaar te inspireren. De Award werd voor de tweede keer uitgereikt en heeft als doel het zichtbaar en aantrekkelijk maken én houden van de elektrotechnische branche.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wat vindt u?

Het kabinet heeft besloten dat er geen landelijke verplichting komt tot het dragen van mondkapjes. Een goed idee?Reageren!