Aanstaande vrijdag wordt de kerstboom weer ontstoken op de Markt in Zevenaar. Er zijn nog veel meer activiteiten. (foto: PR)
Aanstaande vrijdag wordt de kerstboom weer ontstoken op de Markt in Zevenaar. Er zijn nog veel meer activiteiten. (foto: PR)

Volop activiteiten tijdens bruisende decembermaand

ZEVENAAR - "De Sinterklaastijd is altijd het begin van en hele gezellige tijd", aldus Joyce Mulder van de activiteitencommissie. "Er klinkt Sinterklaasmuziek in de straten, de afbeeldingen van Sint en Pieten zijn overal te vinden en natuurlijk zijn er regelmatig Pieten en de stad." Vlak na Sinterklaas wordt de hele stad in kerstsfeer gebracht.

Kerstbomen

Vrijdagavond 6 december worden de lampjes van de grote Kerstboom op de Markt ontstoken. Wethouder Belinda Elfrink zal samen met publiek aftellen waarna in de gloed van de Kerstboom de eerste prijswinnaars hun prijzen ontvangen van de Eindejaarsactie.

Eindejaarsactie

Bij elke 10 euro ontvangen consumenten Eindejaarsstickers. Wanneer 10 stickers gespaard zijn kunnen deze geplakt worden op een spaarkaart. Door de spaarkaart voor 1 januari te deponeren in een van de tonnen die verspreid in de stad staan opgesteld kan kans worden gemaakt op leuke prijzen. "Er zijn maar liefst 5 trekkingen en elke trekking heeft een hoofdprijs. De superhoofdprijs is een half jaar gratis boodschappen doen bij Jumbo Heemskerk!"

Winter Weekend

Op vrijdag 13 december vindt de Kerstlichtjesoptocht plaats. Er wordt om 18.15 uur verzameld bij de Kerstboom op de Markt. Iedereen kan zijn eigen lichtje meebrengen waarna een tocht gelopen wordt die eindigt op de ijsbaan.

Wintermarkt

Zaterdag 14 december wordt de Levende Kerststal op het Raadhuisplein ingericht waar ook plek is voor het voorlezen van Kerstverhalen. In de straten is muziek en straattheater en natuurlijk is de Kerstman aanwezig.

Zondag 15 december is het tijd voor de jaarlijkse Wintermarkt. De winkels zijn open en er staan door de hele stad kramen opgesteld. "Tijdens de Wintermarkt zijn er heel veel activiteiten. Zo zijn gemeente, brandweer en politie aanwezig met grote belevingsactiviteiten, is er gezellige Kerstmuziek, is de Kerstman aanwezig en kunnen er op diverse plekken marshmallows geroosterd worden." Struinen over de markt, shoppen voor de laatste kerstcadeaus, ideeën opdoen voor het Kerstmenu, genieten van mooie muziek en heerlijk genieten van een drankje op één van de vele winterterrassen, het kan allemaal tijdens het Winter Weekend.

Kerstkoopzondag 22 december

Voor de allerlaatste Kerstcadeaus en -boodschappen zijn de winkels op zondag 22 december open voor de laatste Koopzondag van 2019.

zevenaardestadin.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wat vindt u?

Het kabinet heeft besloten dat er geen landelijke verplichting komt tot het dragen van mondkapjes. Een goed idee?Reageren!