Prinses Marian de eerste en adjudante Louise werden onlangs in Babberich gepresenteerd. (foto: Steinmar Polman)
Prinses Marian de eerste en adjudante Louise werden onlangs in Babberich gepresenteerd. (foto: Steinmar Polman)

Voor het eerst een prinses bij De Schuumneuzen

van de redactie

Voor het eerst in de geschiedenis van de in 1963 opgerichte Babberichse carnavalsvereniging is er een prinses die dit seizoen voorop zal gaan in het feestgedruis. Marian Walravens werd samen met haar adjudante Louise Brous aan een volle zaal gepresenteerd.

BABBERICH - Dat gebeurde in een spannende presentatie die verzorgd werd door de Spokengroep die in 2018 zelfs landelijke bekendheid kreeg toen door een stunt bij een hamburgerketen het verkeer in Doetinchem bijna volledig werd platgelegd. Prinses Marian de eerste, zij is tevens secretaris van De Schuumneuzen, zal gaan regeren onder haar leus "Doen we ff".

De avond stond verder vol van vernieuwingen en verrassingen die door de nieuwe presentator William Swaters prima aan elkaar werd gepraat. Een vijftal dames die al veertig jaar collecteren voor het KWF kregen op zeer waardige wijze de orde van verdienste uitgereikt voor hun bijzondere inzet. Het Bokkebrons ging naar Raad van Elf lid Haico Otten die de politie en buurt al had ingeschakeld voor een vermoedelijke autodiefstal, maar er later achterkwam dat zijn auto nog bij de lokale buurtsuper stond: met de boodschappen onder de arm was hij naar huis gelopen.

Haico stond nog met twee fantastische optredens op de bühne. Samen met oud-prins Toine Stinissen voerde hij een muzikale act op waarbij de zaal echt plat ging en met een delegatie van de Raad van Elf volgde er later nog een sportieve zwem-act die ook hilarisch was. Een van de andere hoogtepunten was het optreden van Brabander Hans Verbaarschot, die kwam invallen voor een afwezig collega; hij was grandioos. Zelfs Gaston van de Postcodeloterij was nog even aanwezig. Het duo Van Dinie en van Mini had daar een act omheen gebouwd en liet even doorschemeren dat geld niet altijd gelukkig maakt, maar zij kwamen ook weer met de nodige dorpspolitiek op de proppen. Verder was er de nodige muziek, werd er gedanst en vooral volop gelachen bij alle optredens.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wat vindt u?

Het kabinet heeft besloten dat er geen landelijke verplichting komt tot het dragen van mondkapjes. Een goed idee?Reageren!