Wethouders Gemma Tiedink (Duiven), Hans Breunissen (Westervoort) en Carla Koers (Zevenaar), Ingrid Mens en Winfried Alofs van het Liemers Verband lanceren Liemers in Beeld. (foto's: Sander Weeteling)
Wethouders Gemma Tiedink (Duiven), Hans Breunissen (Westervoort) en Carla Koers (Zevenaar), Ingrid Mens en Winfried Alofs van het Liemers Verband lanceren Liemers in Beeld. (foto's: Sander Weeteling) (Foto: )

Beeldbank Liemers in Beeld gelanceerd in HAL12

van de redactie

De beeldbank Liemers in Beeld is gelanceerd. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse netwerkbijeenkomst van het Cultuur-en Erfgoedpact van de Liemers. Negentig mensen van verschillende culturele- en erfgoedorganisaties uit de Liemers kwamen naar HAL12 in Zevenaar om de nieuwe website met historische foto's over de Liemers feestelijk te lanceren. De aanwezigen kregen daarnaast een indruk van de bereikte resultaten van het Liemers Cultuur- en Erfgoedpact van het afgelopen jaar en deden mee aan inspirerende workshops.

ZEVENAAR - Bert Frölich heette de negentig genodigden van de jaarlijkse netwerkbijeenkomst welkom in HAL12, hét culturele hart van de regio waar net als bij het Cultuur- en Erfgoedpact van de Liemers alle facetten van kunst, cultuur en erfgoed samen komen. Het afgelopen jaar zijn er weer veel projecten gerealiseerd dankzij het Cultuur-en Erfgoedpact van de Liemers, dat voor verbinding zorgt door activiteiten te stimuleren op het gebied van kunst, cultuur en erfgoed in de Liemers. Naast de lancering van de Beeldbank vertelden projectleiders van De Liemers Helemaal Goed Courant, Gezongen Herinneringen en Jong en Oud op Expeditie over hun projecten.

Liemers in Beeld

Wethouders Carla Koers van de gemeente Zevenaar, Hans Breunissen van de gemeente Westervoort en Gemma Tiedink van de gemeente Duiven lanceerden op ludieke wijze de beeldbank Liemers in Beeld door een druk op een grote rode lanceerknop. De beeldbank, te vinden op liemersinbeeld.nl, geeft een uniek overzicht van beelden uit de hele Liemers, startend met een selectie van historische foto's uit de collectie van Kunstwerk! Liemers Museum. Het samenwerkingsverband van alle Liemerse historische verenigingen, het Streekarchivariaat de Liemers en Doesburg en Kunstwerk! Liemers Museum zal de komende jaren alleen maar groeien. Bezoekers van de beeldbank kunnen nu al lekker grasduinen en genieten van de mooie foto's en verzamelingen. Straks kunnen zij ook zelf verzamelingen maken en deze delen met hun familieleden en vrienden.

BuitenBlik festival

Sjoerd Geurts, projectleider van De Liemers Helemaal Goed-Courant, introduceerde de nieuwe stijl van deze krant. Leerlingen van het Liemers College vertelden hoe leuk het is om bij de krant praktijkervaring op te doen. Leerlingen van het VMBO deden dit jaar voor het eerst mee met de rubriek What's up in de Liemers in de krant. Een mooie manier om jongeren met media, kunst, cultuur en erfgoed in contact te brengen. Herman ter Heerd en Evelien Doornbos van Stichting Buitenblik vertelden aan de hand van mooie foto's over het succes van de projecten Gezongen Herinneringen en Jong en oud op Expeditie tijdens het BuitenBlik festival eerder dit jaar. De live verbinding met verzorgingshuizen en het transport van ouderen naar het festival zijn met recht mooie en innovatieve verbindingen tussen cultuur en welzijn te noemen! Al deze activiteiten konden gerealiseerd worden dankzij het Cultuur-en Erfgoedpact van de Liemers.

Netwerken

Tijd om zelf aan de slag te gaan! Na het plenaire gedeelte maakte de deelnemers een keuze uit drie inspirerende workshops die aansluiten bij de thema's van het pact cultuureducatie, cultuurparticipatie en cultuurtoerisme. Na afloop van de workshops werd er genetwerkt onder het genot van een drankje en een hapje, met op de achtergrond sfeervolle bluesmuziek van Bluessum uit Duiven.

liemersinbeeld.nl

Meer berichten