Riet Bodd, tweede van links, heeft onlangs een cheque van € 10.000,00 overhandigd aan het Prinses Máxima Centrum!
Riet Bodd, tweede van links, heeft onlangs een cheque van € 10.000,00 overhandigd aan het Prinses Máxima Centrum! (Foto: Martie Seesing)

Riet Bodd geeft cheque aan Prinses Máxima Centrum

BABBERICH/UTRECHT - Riet Bodd uit Babberich, beter bekend als Oma Jam, heeft onlangs een cheque van € 10.000,00 overhandigd aan een delegatie van het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Dit is het grootste kinderkankercentrum van Nederland. Zij was hier samen met enkele personen van de Stichting Bergh in het Zadel die ook cheques hebben uitgereikt. Riet heeft dit bedrag bij elkaar gekregen door haar eigen jam de afgelopen tweeënhalf jaar te verkopen tijdens de Habru Duivendag en op diverse braderieën. Ze begon met het maken van de jam - beter bekend als Oma's Jam uit de Liemers - na het overlijden van haar man aan de ziekte kanker en nadat bij haarzelf ook (keel)kanker werd vastgesteld. "Ik ben geen Maarten van der Weijden die met zijn zwemtocht miljoenen euro's inzamelt", zei ze eerder dit jaar, "maar op kleine schaal kan ik zo ook wat doen. Het maken van de jam geeft mij de kracht om door te gaan." Eerder schonk Riet al € 8.636,00 aan het KWF. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wat vindt u?

Het kabinet heeft besloten dat er geen landelijke verplichting komt tot het dragen van mondkapjes. Een goed idee?Reageren!