Het Breng-promotieteam had een flinke voorraad letters bij zich, dus heel wat reizigers konden blij worden gemaakt. (foto: PR)
Het Breng-promotieteam had een flinke voorraad letters bij zich, dus heel wat reizigers konden blij worden gemaakt. (foto: PR)

Chocoladeletters om treinleed te verzachten

Dinsdagmiddag 19 november had Hermes een leuke verrassing in petto voor de treinreizigers van Breng tussen Arnhem en Doetinchem Leden van het Breng-promotieteam deelden aan de reizigers chocoladeletters uit met een gedicht.

REGIO - Hermes verzorgt onder andere het stad- en streekvervoer in de regio Arnhem-Nijmegen. Naast de busdienst is er tevens een treindienst, onder de merknaam Brengdirect. Ze verzorgen het openbaar vervoer in opdracht van de Provincie Gelderland.

Minder beweging

Zelf zeggen ze echter: "Onze feitelijke opdrachtgevers zijn onze reizigers. Voor hen blijven wij continu in beweging." De afgelopen weken was er minder beweging op het spoor, want er waren regelmatig verstoringen op het traject Arnhem-Doetinchem waardoor er treinen uitvielen of er op drukke ritten maar één trein beschikbaar was in plaats van twee. Daardoor moesten veel mensen staan.

Wet van Murphy

"Dat is niet de service die Hermes wil verlenen, maar door een toevallige samenloop van omstandigheden (wet van Murphy) ging het regelmatig mis." In een sinterklaasgedicht legde Hermes het waarom uit van de actie. De actie werd door de reizigers positief ontvangen. Breng heeft meer positief nieuws, want zij laten ook weten: "Gelukkig gaat het de laatste tijd weer beter met de Breng-treinen tussen Arnhem en Doetinchem."

Wat aan de hand

Hieronder de volledige tekst van het sinterklaasgedicht die reizigers, naast de chocoladeletter, van het Breng- promotieteam ontvingen.

"Sinds zaterdag zijn we weer in het land. En al snel hoorden wij, op het spoor tussen Arnhem en Doetinchem, daar was wat aan de hand. Soms vertrok de trein te laat, soms kreeg je de boodschap dat de trein helemaal niet gaat. Voor de machinisten was het ook niet fijn, zij doen altijd hun best dat de treinen op tijd zijn. Het meeste leed lijkt nu voorbij. Hopelijk zijn jullie allemaal weer een beetje blij.
Breng doet het allemaal erg veel spijt, om dat goed te maken van ons namens Breng wat zoetigheid. Laat het je smaken en het leed van de afgelopen tijd wat verzachten, Breng doet z'n uiterste best, dat kun je echt van ze verwachten.

Sint en Piet.

Liefs, Breng"

Meer berichten