De Leo Harmonie Lobith-Tolkamer repeteert voor het komende Top 2000 concert in het Gildehuis. (foto: Ab Hendriks)
De Leo Harmonie Lobith-Tolkamer repeteert voor het komende Top 2000 concert in het Gildehuis. (foto: Ab Hendriks)

'Onze Top 2000 is ook een reünie'

Leo Harmonie Lobith-Tolkamer houdt op zaterdag 30 november om 20.00 uur in het Gildehuis het Top 2000 concert. Dit naar aanleiding van het succes van het concert in 2018 ter gelegenheid van het 110-jarig bestaan. Wederom zullen oud-muzikanten zich bij de harmonie voegen. Bekende zangers en zangeressen van het Gelders Eiland zullen een aantal Top 2000 liedjes vertolken.

LOBITH - "Tijdens onze concerten onder leiding van dirigent Dick Hesselink proberen wij onze bezoekers steeds opnieuw te verrassen met goed in het gehoor liggende muziek", vertelt Mark Janssen. "Iedereen kent wel nummers uit de Top 2000. We kunnen verklappen dat het bekende nummer Skyfall op de playlist staat, dat is de openingsnummer van 23ste James Bond film met Daniel Graig. Ook het succesnummer Leef van André Hazes wordt gezongen!"

"De keuze van muziek maakt het concert toegankelijk voor iedereen", vertelt Theo Barten. "Wij weten dat ballades in up-tempo bijzonder populair zijn. Op dit moment oefent onze harmonie op de zangnummers die de dames en heren tijdens de Top 2000 avond gaan zingen. We zijn blij dat ze meedoen, ook omdat we weten dat het publiek graag naar artiesten van het Gelder Eiland kijkt en luistert. Mieke van de Steen en Jeanet Elshout zingen samen. Dat geldt ook voor de zusjes Katja en Sally Loef. En verder Marloes Wemmers, Rowan Langenhof, Hans Stienissen, Laura Plant en Mees Korvink. De artiesten kennen elkanders zangcapaciteiten. Een paar van hen treden ook op als backing vocals om andere artiesten te begeleiden."

"Wij werken duidelijk naar een muzikale apotheose toe. De uitsmijters zijn onder andere een medley voor de pauze van Billy Joel en een nummer na de pauze van Deep Purple, ooit een bekende Britse hardrockband. Het totale programma is voor een breed publiek herkenbaar! Wij hebben niet bespaard op geluid- en lichtkwaliteit. Hiervoor zijn professionals aangetrokken. Wat wij erg leuk vinden is dat het Top 2000 concert een soort reünie is. Je ziet mensen die eertijds uit Lobith en Tolkamer vertrokken zijn en tijdens het concert weer een dagje terugkomen en tegelijk de familie opzoeken. Dit betekent dat veel mensen elkaar kennen!"

Het melodisch percussie ensemble onder leiding van dirigent Edwin Rosmulder speelt twee nummers uit de Top 2000.

"Onze slagwerkgroep bestaat uit acht muzikanten. De groep is een visitekaartje van onze harmonie. Naast meerdere concerten doet de slagwerkgroep met de Leo Harmonie mee tijdens straatoptredens. De Leo Harmonie musiceert tijdens verschillende dorpsgebeurtenissen zoals bij carnaval, koningsdag, kermis, Dodenherdenking bij de Sint Maartensoptocht bij onze Duitse buren in Elten en natuurlijk bij de jaarlijkse processie. De Leo Harmonie staat midden in de maatschappij!"

 

 

 

 

 

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden