Duikers maken zich gereed voor de laatste buitenduik van het seizoen in Beek. Daarna ging het zeventienkoppige gezelschap naar Lobith voor heerlijke snert. (foto: Duikteam Sub Aqua Libera)
Duikers maken zich gereed voor de laatste buitenduik van het seizoen in Beek. Daarna ging het zeventienkoppige gezelschap naar Lobith voor heerlijke snert. (foto: Duikteam Sub Aqua Libera)

Snertduik als afsluiting van het seizoen

van de redactie

Afgelopen zondag sloot duikteam Sub Aqua Libera (SAL) haar buitenduik seizoen gezellig af met een traditionele snertduik.

LOBITH/BEEK - Maar liefst zeventien duikers maakte in clubverband de laatste duik van het buitenduik seizoen van dit jaar. Dit gebeurde in Beek/Didam in het water langs de A18. Het was een mooie heldere duik waar onderwater hele scholen baarzen voorbij zwommen. De duikers doken in water van twaalf graden en na afloop verzamelden de duikers en hun familie zich in het clubhuis in Lobith voor heerlijke, traditionele erwtensoep met rookworst en een gezellig gesprek.

Veertig liter snert

De grote pan soep van wel veertig liter werd voor het tiende jaar op rij gemaakt door Paul Keuben. Komend winterseizoen start er weer een duikopleiding voor beginnende duikers die in het voorjaar samen met de andere leden het buitenwater in gaan bij de opening van het duikseizoen in 2020. Duikteam SAL houdt jaarlijkse verschillende activiteiten voor haar leden en biedt opleidingen aan voor beginnende en gevorderde duikers vanaf veertien jaar. Zij bieden ook speciale jeugdlessen voor kinderen vanaf tien jaar aan en starten ze dit najaar met Snorkel je Fit. Dit is een programma speciaal voor senioren.

Introduik

Wil jij kennis maken met deze gezellige vereniging? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende introduik via onderstaande website. Hier vind je ook meer informatie over opleidingen, jeugdlessen, kinderfeestjes en Snorkel je Fit.

Over Sub Aqua Libera

Duikteam Sub Aqua Libera is een van de grootste duikverenigingen van Nederland en gevestigd in Lobith (gemeente Zevenaar). De leden komen uit de gehele Liemers en zelfs daarbuiten. De vereniging is in 1973 opgericht en draait geheel op vrijwilligers. Ze heeft de beschikking over een eigen clubhuis, vulstation en buitenwatervoorziening. De binnenwater trainingen vinden plaats in zwembad van NLG in Lobith en in het Lentebad in Zevenaar.

subaqualibera.nl

Meer berichten