Prins Joey de eerste, prinses Femke en adjudant Mark. Zij werden onlangs geïnstalleerd tijdens de  PrinsenKeuzeAvond in Giesbeek. (foto: Fred Kelderman)
Prins Joey de eerste, prinses Femke en adjudant Mark. Zij werden onlangs geïnstalleerd tijdens de PrinsenKeuzeAvond in Giesbeek. (foto: Fred Kelderman)

Vader Johnny treedt af, zoon Joey wordt opvolger

Zaterdag 2 november was er in het Knorrehol in Giesbeek de jaarlijkse PrinsenKeuzeAvond van CV Knor- en Knalpot. Tijdens deze avond is het oude prinsenpaar afgetreden en het nieuwe prinsenpaar onthuld.

GIESBEEK - Prins Johnny en prinses Marlies hebben na een prachtig Giesbeeks carnavalsseizoen hun versierselen moeten inleveren, waaronder hun capes, de prinsensteek met veren en de wietstok (scepter, red.) van de prins. Alleen bleek deze laatste wat lastig te zijn, aangezien deze wietstok al een geruime tijd niet meer bij de prins in bezit was. Hij was hem kwijt geraakt!

Wietstok on tour

Afgelopen jaar heeft de wietstok stiekem een eigen leven gehad. Hij dook sporadisch op bij diverse sociale evenementen zoals Koningsdag, het schuttersfeest Giesbeek en zelfs op de trouwdag van het prinsenpaar. Diverse foto's van deze wietstok on tour werden op social media gedeeld, terwijl het prinsenpaar niet anders kon doen dan machteloos toekijken. Aan deze wietstok on tour kwam gelukkig een einde toen deze onder begeleiding van Schutterij EMM Giesbeek tijdens de PrinsenKeuzeAvond aan de prins werd teruggegeven. Van wietstok on tour naar wietstok retour!

Van vader op zoon

Prins Johnny moest de wietstok weer direct bij de CV Knor- en Knalpot inleveren, want hij was bestemd voor de nieuwe prins. Later die avond bleek niemand minder dan zijn eigen zoon (en adjudant) Joey als nieuwe prins van CV Knor- en Knalpot geïnstalleerd te worden. De wietstok blijft dus nog een jaartje binnen de familie Ter Dorsthorst, mits deze niet weer een eigen leven gaat leiden.

Geen woorden maar daden

Prins Joey en prinses Femke gaan een jaar lang regeren in Giesbeek. Dat zijn leus Geen woorden maar daden de spijker op z'n kop sloeg, bleek wel uit het feit dat prinses Femke zijn proclamatie voordroeg. Hierin werd Mark Weijers als adjudant benoemd. Nu maar afwachten wat de prins nog meer voor een daden in petto heeft. Met of zonder wietstok!

Meer berichten