Zaterdag 16 november staat Sinterklaas in Zevenaar weer een feestelijk onthaal te wachten. (foto: AOZ)
Zaterdag 16 november staat Sinterklaas in Zevenaar weer een feestelijk onthaal te wachten. (foto: AOZ)

Sinterklaas met de trein naar Zevenaar

van de redactie

Intocht op zaterdag 16 november

Sinterklaas komt dit jaar per trein naar Nederland en dus ook naar Zevenaar. Dat dit voor de Sint en zijn Zwarte Pieten een hele onderneming is, blijkt zonder twijfel als Sinterklaas eenmaal in Zevenaar aankomt. Dit jaar is de intocht van Sinterklaas op zaterdag 16 november. Om 14.00 uur begint het feestelijke programma op het Raadhuisplein.

ZEVENAAR - Net zoals andere jaren reist Sinterklaas na aankomst in Nederland meteen door naar Zevenaar. Dit jaar staat de Sint weer een heel festijn te wachten, met natuurlijk een hoofdrol voor de meegereisde Zwarte Pieten. "Ik heb van de secretaresse van Sinterklaas gehoord dat hij nu al uitkijkt naar de ontmoeting met de kinderen in Zevenaar", laat Ronald Straatman namens de organisatie van de Zevenaarse intocht weten.

Groot feest

"Dit jaar komt de Sint met de trein, maar met welk vervoersmiddel komt hij dan volgend jaar? Daarover gaan we het met Sinterklaas hebben, zodra hij op het Raadhuisplein is aangekomen." De Sint wordt omstreeks 14.30 uur in Zevenaar verwacht. Vanaf 14.00 uur zijn kinderen en hun ouders, opa's en oma's, vriendjes en vriendinnetjes van harte welkom bij het Raadhuisplein. Zij kunnen dan al met het voorprogramma meedoen. Dans en muziek staan net zoals altijd centraal. "Ieder jaar is de intocht in Zevenaar één groot feest. De meegereisde Zwarte Pieten zorgen voor dikke pret. Niets gaat zoals het hoort en toch loopt het nooit echt heel verkeerd af."

Route van de Sint

Twee dingen zijn zeker: Sinterklaas neemt zijn Zwarte Pieten mee naar Zevenaar en de intocht begint in de Stationsstraat, via de Kerkstraat, Markt en Marktstraat gaat het gezelschap naar het Raadhuisplein. Na het feestelijke onthaal vervolgt de Sint zijn intocht via de Grietsestraat, Kampsingel, Bommersheufsestraat (om Albert Heijn heen) en Schoolstraat, om vervolgens via de Doelenstraat weer terug richting het station te gaan. Langs de route mogen kinderen de Sint van harte welkom heten. Ook het Zwarte Pietenorkest is weer van de partij.

Meer berichten